Annons:

VIK slog VH i första träningsmatchen – båda tränarna nöjda med insatsen

Joakim Hagelin gjorde mål för Västervik när Vimmerby besegrades med 3–1 i säsongens första träningsmatch. Foto: Bildbyrån

VIK slog VH i första träningsmatchen – båda tränarna nöjda med insatsen

Västerviks IK vann säsongens första träningsmatch med 3–1 mot Vimmerby Hockey. Efteråt var båda lagens tränare nöjda med premiärmatchen. 

Annons:

Vimmerby tog ledningen med 1–0 i spel fem mot tre i slutsekunderna av första perioden. Anton Carlsson stod rätt placerad framför VIK-keepern Emil Kruse och rakade in en retur fram till 1–0. 

I andra perioden var det Västervik som dominerade tillställningen och gick ifrån till 3–1. Ludwig Stenlund, nyförvärvet från Vita Hästen, gjorde två mål och rutinerade Joakim Hagelin 3–1. I en jämn tredje period steppade VH upp och höll ihop sitt spel på ett bra sätt. 

Nöjd VH-tränare

VH-tränaren Hampus Sylvegård har positiva tankar efter första träningsmatchen.

– Jag fick positiva intryck. Vi står upp bra om man bortser från andra perioden som är nattsvart. Vi faller igenom lite för mycket men jag tycker att vi står upp riktigt bra och visar att vi kan spela hockey i första och tredje perioden, säger Hampus Sylvegård. 

Vad är det ni tappar i mittperioden? 

– Vi tappade det vi gjorde bra i första, blev lite väl passiva, vågade inte göra något med pucken och spelade naivt. Då är Västervik ett bra lag som utnyttjar det. Vi tappade för mycket och gav över för mycket till dem. Om man summerar hela matchen tycker jag att vi gör det klart godkänt. Tredje är klart godkänd, kanske vår bästa period, där vi åker mycket skridskor och är aggressiva. Det tar vi med oss till den kommande träningsveckan.

"Lite att ta i till det som komma skall"

VIK-tränaren Martin Gudmundsson var också nöjd med lagets prestation. 

– Första perioden var misstajmad, nervös och spänd. Vi tar tag i spelet i andra perioden, får längre anfall och gör ett fint powerplay-mål. Vi gör det vi ska. Det vi har tränat på ser vi mycket av i dag och det är det som är glädjande. Matchen som helhet är helt okej, men kanske inte så mycket mer. Pucken kanske inte tar sig dit man vill att den ska ta sig. Det var en okej match och Vimmerby gav oss en bra genomkörare, säger Martin Gudmundsson.

Att Västervik är inne i en tuff träningsperiod märktes i tredje perioden, enligt Gudmundsson.

– Perioden blir lite avslagen där vi åker och bevakar än att vi trycker på gaspedalen. Den hårda träningen sitter i ben, skallar och kropparna. Beslutsfattandet och tanken med spel finns ändå där i majoriteten av situationerna. Nu har vi lite att ta i till det som komma skall. 

Västervik hade sina främsta spelare i målvakten Emil Kruse, backbesättningen och kedjan med Ludwig Stenlund, Joakim Hagelin och Grayson Pawlenchuk. Hampus Sylvegård tyckte att det var många spelare som gav positiva intryck. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt