Annons:

Levin ser ut att bilda Vimmerbykedja:

Eddie Levin är tillbaka i moderklubben på allvar och ser fram emot söndagens premiär. Foto: Simon Henriksson

Levin ser ut att bilda Vimmerbykedja: "Kollat på båda sedan man var liten"

Eddie Levin är tillbaka i Vimmerby Hockey på allvar. 22-åringen ser ut att bilda en Vimmerbykedja med Jakob Karlsson och Anton Carlsson.
– Det ska bli jäkligt kul. "Jagge" har man kollat på sedan man var liten, säger han.

Annons:

Kanske kommer begreppet Bullerbykedjan sätta sig längre fram. Det är så vi väljer att kalla trion med Vimmerbysönerna Jakob Karlsson, Anton Carlsson och Eddie Levin.

De tre har varit framträdande tillsammans under försäsongen och Levin uppskattar sin nya kedjekamrater.

– Det känns jäkligt bra. Det är två VH-produkter som man själv har kollat på sedan man var liten. Särskilt "Jagge" när man var yngre. Det ser jag mycket fram emot, säger Eddie Levin.

Under försäsongen har Eddie Levin svarat för fyra mål på sju matcher. Rollen som målskytt han gärna tar under säsongen också.

– Det är klart att man gärna gör det. Jag hoppas att det håller i sig. Vårt powerplay har funkat bra hittills och jag har kunnat pilla inte lite puckar där, säger han.

Blir du skyttekung?

– Jag? Nä. Det blir Anton (Carlsson). Jag vågar inte säga något annat, säger han och skrattar:

– Det kan bli Bäckstrand (Adam) också.

Hittat en bra rollfördelning

Han tycker att Bullerbykedjan har en bra rollfördelning sinsemellan. 

– Det är viktigt att det finns. Det går inte att ha tre glanskillar i samma kedja, utan oavsett om man vill eller inte, så måste alla kedjor ha någon som tar sig in framför mål. Då passar det bra med två så skickliga spelare omkring sig som jag har.

Hur märks det att så många spelare har Vimmerby som moderklubb?

– Det är skönt och det innebär att man känner många från början. Vimmerby har alltid varit bra på det och jag menar, det är inte många som har egna produkter på den här nivån som "Jagge", Anton och Pelle (Ström). Det är starkt och behövs för att höja intresset. Varje Vimmerbyindivid drar säkert 50 personer till läktaren. 

De två senaste säsongerna har Levin spenderat i KRIF. Där har det blivit 25 respektive 14 poäng på hans konto. Tidigare år, sedan han lämnade för IKO:s J18-lag, har han varit utlånad i omgångar till Vimmerby.

– Det känns jättekul och inspirerande att vara tillbaka för att tävla på riktigt. Det ska bli sjukt kul. Det är stor skillnad från att bara vara inlånad i några matcher. Då får man oftast bara ta platsen för den som är skadad. Nu har jag landat i det här och är riktigt sugen. 

Vad har du utvecklat mest?

– Min skridskoåkning har blivit bättre de senaste åren. Jag är smartare i spelet också och under den här försäsongen har jag fått mer självförtroende och vågar utmana mer. Så egentligen är det allt, men främst skridskoåkningen och skottet.

"Kul möta giganterna"

Det är ett väldigt ungt Vimmerby Hockey som kommer till spel i år. Eddie Levin ser dock stora chanser till att gå långt. 

– Vi har två bra målvakter, stabila backar och unga, offensiva forwards. Ingen är rädd för något, så jag tror det blir sprudlande offensiv och att vi håller tätt bakåt.

Det låter som en bra kombo?

– Haha, ja. Vi får hoppas att det funkar. 

Vad tänker du om serien?

– Det ska bli sjukt kul att möta de stora giganterna. Vi fick smaka på Nybro nyligen och de har några riktigt vassa spelare. Det är ju KHK, Troja och Kalmar och allt vad de heter också. Men det ska levereras på isen också, så det ska bli väldigt roligt.

Vilka förväntningar kan man ha på Vimmerby?

– Allettan ska vi givetvis slåss om. Det är ju de fyra giganterna där uppe och sedan är det väl femteplatsen vi verkligen ska ha. Självklart siktar vi högre än så, men Allettan är prio ett att nå. Det kanske blir tufft, men Vimmerby ska vara i Allettan.

Premiär mot Tyringe

På söndag är det premiär hemma mot Tyringe. Ett lag Eddie Levin inte har stenkoll på. 

– Det ska bli så sjukt kul att dra igång och extra roligt att få börja hemma mot en nykomling. Alla lag är bra och det går inte att bara hämta poäng någonstans. Vi måste göra jobbet hela tiden.

Vad kan Vimmerbypubliken vänta sig av dig?

– Det är att jag jobbar hårt och krigar för moderklubben hela tiden. Det hoppas jag ska märkas. 

Under hela vår intervju får Eddie Levin ta emot gliringar från medspelare som passerar.

Hur är det?

– Det är en del av det. Är man yngst får man ta det, säger han och ler. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt