IKO vann svängig match efter förlängning

IK Oskarshamn vann med 5–4 efter förlängning mot Frölunda. David Quenneville sköt segermålet i slutet av förlängningen. Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamn kvitterade till 4–4 med mindre än två minuter kvar av ordinarie tid och avgjorde med 5-4 i slutet av förlängningen.

IK Oskarshamns nyförvärv Blaine Byron satte 1–0 i powerplay med mindre än tre minuter kvar av första perioden. Med sju sekunder kvar av inledningsperioden kvitterade Frölunda-backen Filip Johansson till 1–1.

Halvvägs in i andra perioden gick Frölunda upp i ledning då Anthony Greco satte 2–1 för gästerna från Göteborg. IKO:s Emil Lilleberg satte kvitteringspucken fram till 2–2 efter 30.30 och Blaine Byron fullbordade vändningen med 3–2, ett mål som föll två minuter efter Lillebergs kvittering. Frölunda bjöd på en vändning på 26 sekunder i tredje perioden. Tom Nilsson gjorde 3–3 efter 52.32 och veteranen Joel Lundqvist 4–3 efter 52.58.

Patrik Karlqvist tog matchen till förlängning då han gjorde 4–4 med knappt två minuter kvar av ordinarie tid. Extrapoängen lade IKO lade beslag om efter att David Quenneville satt matchavgörande 5–4 i powerplay.

IKO står på sex poäng efter fyra matcher och ligger nia i SHL-tabellen.