IKO svarade för stark vändning och tog ny förlängningsseger

IK Oskarshamn vann med 3–2 mot Färjestad efter förlängning. Sju matcher har gått till övertid och IKO har vunnit samtliga. Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamn fortsätter att vara hundraprocentiga när det vankas förlängning. Sjunde raka förlängningssegern bärgades borta mot Färjestads BK i kväll.

Färjestad var i ledning med 2–0 efter drygt elva minuters spel i kvällens match i Karlstad. August Tornberg sköt 1–0 efter 6.19 och Oscar Lawner fyllde på med 2–0 när klockan hade tickat upp på 11.14.

Sedan påbörjade IKO sin vändning som resulterade i två poäng.

Jiri Smejkal stod rätt placerad framför målet och styrde in Juuso Riikolas puck från blålinjen fram till 2–1 i mitten av andra perioden. Därefter hade Färjestad några bra lägen till att göra 3–1 men IKO satte 2–2 efter 52.31.

IKO vann pucken i mittzonen och Blaine Byron tog fart, gick emellan två Färjestadbackar och överlistade Matthew Tomkins.

Matchen gick till förlängning och Oskarshamn tog sjunde segern av sju möjliga efter ordinarie tid. Ahti Oksanen svarade för en läcker dragning mellan sina egna ben innan han slängde upp 3–2-pucken i första krysset.

IKO lämnar Karlstad med två poäng och möter Linköping på lördag, sista matchen innan landslagsuppehållet.