Annons:

Skador och sjukdomar hos VH – de lånas in till matchen mot KRIF i kväll

Läge för nya VH-jubel i kväll då man gästar hemmasvaga KRIF i Kallinge? Foto: Micael Rundberg

Skador och sjukdomar hos VH – de lånas in till matchen mot KRIF i kväll

Hockeyettan går vidare – för Vimmerby Hockeys del med bortamatch i Kallinge i kväll. Inför mötet mot KRIF, som har en ruskigt svag hemmastatistik denna säsong, saknas återigen en rad spelare för VH. Det gör att man även i kväll lånar in två spelare.

Annons:

Bara dagar innan Vimmerby Hockeys möte med Nybro i förra veckan fick Vikings tränare Mikael Tisell sparken. Ungefär samtidigt kickade KRIF sin tränare Emil Ivansson, och anställde Mikael Tisell i stället.

I kväll har Vimmerby att ta sig an just KRIF borta, och tränaren Hampus Sylvegård vet inte riktigt vad han kan förvänta sig.

– Det är väldigt svårt att analysera och veta vad tränarbytet innebär. Kommer de vända upp och ned på allt och byta spelsätt helt, precis som Nybro gjorde? Jag vet inte, och därför är det väl viktigare än någonsin att vi lägger fokus på vårt, och inte på det som vi inte kan påverka, säger han.

Sämsta hemmalaget mot sämsta bortalaget

Tvärtemot Vimmerby, har KRIF hittills varit ursvagt på hemmaplan, medan man är ett av seriens bästa bortalag. Av sina 15 poäng har man tagit tolv på bortaplan. I hemmahallen har man förlorat fem av sex matcher, de tre senast med den sammanlagda målskillnaden 3-18.

I går blev det också klart att tvåan i KRIF:s interna poängliga tillika centern i förstakedjan, Oliver Olsson, utnyttjar en klausul i sitt kontrakt och lämnar laget för att i fortsättningen representera Tingsryd i Hockeyallsvenskan. Oliver har gjort 11 poäng (4+7) på 14 matcher.

Men hur ser VH:s bortastatistik ut då? Jo, ännu sämre. På sex matcher har man bara fått med sig en poäng på bortais, även om målskillanden på bortaplan "bara" är minus åtta. Sett till antalet inspelade poäng är det seriens sämsta hemmalag som tar emot seriens sämsta bortalag.

– Jag vet inte vad det beror på, och jag tycker verkligen att det inte ska vara så. Vi ges väldigt bra förutsättningar inför bortamatcherna – vi reser bra, stannar och käkar på de längre resorna så alla spelare kommer fyllda med energi. Så stor roll ska det absolut inte spela, menar Hampus Sylvegård.

 

"Förtjänta av fler poäng"

Vimmerby kommer med gott självförtroende och fyra starka prestationer i ryggen – två uddamålsförluster mot topplagen Kalmar och Nybro, en 2-0-seger borta mot Troja-Ljungby och storsegern 10-2 mot Mörrum.

– Jag hoppas att vi kan bygga vidare på detta. Jag tycker faktiskt att vi var förtjänta av fler poäng än vad vi fick med oss från de här fyra matcherna. Senast mot Nybro skapade vi tillräckligt med bra lägen för att vinna matchen, och släppte samtidigt till lite för enkla mål. Vi har kollat matchen på video, och det som föregick alla deras tre mål borde vi ha löst på ett bättre sätt och fått undan pucken, menar Hampus Sylvegård.

Sjukdomar, skador och lån

Även till kvällens match dras Vimmerby med en del skador och sjukdomar. Backen Adam Lindblad är dock tillbaka efter drygt två veckors skadefrånvaro. Saknas gör backen Jacob Isaksson (skadad) samt anfallarna Hugo Ollila och Theo Lundqvist som är sjuka. Även målvakten Robin Christofferson är sjuk och ersätts av J20-keepern Linus Stridh, som backar Scott Hector i stället.

Liksom senast mot Nybro lånas Malmö Redhwks J20-spelare, backen Noah Schalin och forwarden Freddie Larsson, in även i dag.

– Med tanke på de förutsättningar de hade då, hade spelat match med Malmö dagen innan och fick ett väldigt sent besked om att de skulle spela med oss, så gjorde de det bra, säger Hampus Sylvegård.

Vid seger under ordinarie tid i kväll tar sig Vimmerby förbi KRIF i tabellen och går upp på sjunde plats.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt