Annons:

Sylvegård inte helt nöjd trots klar vinst:

Vimmerby fick jubla fem gånger om hemma mot Eskilstuna Linden. Foto: Simon Henriksson

Sylvegård inte helt nöjd trots klar vinst: "Lite övertro ibland"

Vimmerby Hockey har inlett vårserien urstarkt. Tidiga toppmötet mot Eskilstuna Linden slutade hela 5-2 efter en formidabel öppningsperiod.
– Vi har mer självförtroende nu, säger tränaren Hampus Sylvegård.

Annons:

Premiärtorsk på övertid mot Huddinge. Därefter har Vimmerby Hockey i tur och ordning besegrat Borås, Segeltorp och nu även Eskilstuna Linden i ett tidigt toppmöte.

Segern mot Linden grundlades redan i den första perioden, där Vimmerby sköljde över sina motståndare.

– Första perioden är vår bästa period. Även om vi gör mål i de andra två också, så blir vi lite nonchalanta. Framför allt i början på den andra perioden. De får också, helt välförtjänt, 2-1 där. Vi tar inte jobbet riktigt och de har farliga spelvändningar. Vi fuskar lite, men överlag är det en helt okej insats. Men det var en lite konstig match, säger Hampus Sylvegård.

Nico Surenkin, förra året assisterande tränare i just Vimmerby, basar över Eskilstuna Linden.

– Vi var inte redo att spela en toppmatch på toppnivå. Vimmerby krigade och tävlade hela tiden och det visste vi. Det var ingen överraskning, men vi var inte redo för en match med så högt tempo och så mycket tävling och kamp, säger han.

Hittar vägar att vinna

Vimmerby lyckades ganska snabbt ta tag i matchen igen och göra både 3-1 och 4-1 i mellanakten.

– Vi hade våra chanser att vända matchen, men har lite otur och gör några dåliga byten. Kan vi inte ge 100 procent, då blir det svårt, säger Nico Surenkin.

Hampus Sylvegård ansåg att segern var ett bevis på att Vimmerby nu hittar vägar att vinna istället för att förlora. 

– Det positiva nu är att vi hittar vägar till att vinna, där vi tidigare hittade sätt att förlora. Jag tycker också att vårt powerplay och boxplay var bra igen. Vi har ett också ett starkt målvaktsspel.

Varför blev det en sådan scenförändring mellan första och andra?

– Vi får kolla på det i efterhand, men lite övertro på sin egen förmåga i vissa situationer. Kanske underskattning till viss del. Vi börjar fuska lite. När vi inte fuskar, så får vi lägen och skapar både tryck och målchanser. Ödmjukhet är viktigt.

Fyra mål i snitt

Den tredje perioden blev, precis som mot Segeltorp, ganska avslagen. Vimmerby hade avgjort den och behövde inte förta sig.

– Det är lätt att man blir lite passiv när man leder med 5-1. Vi spelar av matchen på ett positivt sätt tycker jag och det sista målet är typ det enda Linden har. Det hackar lite över 60 minuter dock. Varken här eller mot Segeltorp får vi till det helt över 60 minuter.

I grundserien var Vimmerbys stora akilleshäl ineffektiviteten. Nu har man gjort 16 mål på fyra matcher och fått igång målfabrikationen. 

– Vi har hittat hyfsat rätt i formationerna och fått igång vårt powerplay. Vi har också jobbat med detaljer, som spelet vid mål. Nu ger det utdelning. Jag tycker också att vi visar prov på individuell skicklighet vid vissa mål. Det hänger på självförtroende också och det får man genom att vinna. Det är så pass jämnt i den här serien att om vi inte är där, så vinner vi inte en sådan här match.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt