Annons:

VH kliver in i nytt toppmöte:

Vimmerby Hockey är i fin form inför morgondagens bortamatch mot Borås HC. Foto: Ossian Mathiasson

VH kliver in i nytt toppmöte: "Bra lag som vi ska se upp med"

Vimmerby Hockey städade av topplaget Huddinge IK i fortsättningsserien. Nu väntar bortamatch mot tabelltvåan Borås HC. 

Annons:

Serieledaren Vimmerby Hockey vann med klara 4–1 mot Huddinge IK i söndags och hakade av dem från toppstriden. 

Nu står ytterligare ett topplag på agendan. 

Tabelltvåan Borås HC ligger tre poäng efter Vimmerby och har spelat en match mer än tabellettan. Nu möts lagen i Borås på onsdagskvällen. 

– De är extremt skickliga och högg på en allettan-plats hela vägen in. Det är ett bra lag som vi ska se upp med och de har individuellt skickliga spelare som är duktiga i powerplay. De är svåra att möta med tanke på att de spelar på ytor och är starka på pucken. Det blir viktigt för oss att komma upp i fart och energi och spela på samma sätt som vi har gjort på sistone. Då vet jag att vi har väldigt stor chans att vinna och det är vårt mindsite till den här matchen, säger Vimmerbys tränare Hampus Sylvegård. 

"Spelar som vi ska"

Han tar med sig många positiva saker från söndagens match mot Huddinge. 

– Vi spelar som vi ska spela och följer vår gameplan på ett bra sätt. Roligt att vi är solida bakåt och inte släpper till några farliga målchanser. Målchanserna som de skapade var på grund av oss själva, säger Sylvegård. 

Backen Adam Lindblad är återigen uttagningsbar efter sin avstängning och spelar med klubbens J20-lag i dag. Truppen till matchen mot Borås tas ut efter tisdagens träning.

– Jag vill först se träningen innan jag tar beslut om vem som inte får följa med och vem som blir sjua i backuppsättningen. Jag känner samtidigt att vi har spelat bra i två raka matcher och ser ingen anledning till att göra förändringar i uppställningen. Spelet funkar och vi vinner matcher. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt