Annons:

VH:s och KHC:s seriekollega riskerar att inte klara elitlicensen

Jacob Crespins Halmstad Hammers riskerar att inte klara elitlicensen. Foto: Bildbyrån

VH:s och KHC:s seriekollega riskerar att inte klara elitlicensen

En av Vimmerby Hockey och Kalmar HC:s motståndare från den södra Hockeyettan, Halmstad Hammers, är i ekonomisk kris. Laget ser ut att inte klara kraven för elitlicensen och riskerar därmed att kastas ur Hockeyettan.

Annons:

Det var Hallandsposten som på tisdagen berättade att Halmstad Hammers ser ut att landa på ett minusresultat innevarande verksamhetsår, och därmed inte nå upp till de 5 procent av omsättningen i eget kapital som krävs för att godkännas av licensnämnden.

Tidningen har intervjuat klubbens vice ordförande Mikael Arnudd, och enligt honom är det troliga att klubben landar på ett minusresultat på 100 000 kronor i stället för den halvmiljon man behöver göra i vinst för att nå upp till de nödvändiga 400 000 kronorna i eget kapital.

För få företag till enkronasmatch

Halmstad Hammers, som omsätter cirka åtta miljoner, ser inte alls ut att få det utfall av den så kallade ”Nystartsmatchen” i Allettan hemma mot Tranås AIF på fredag kväll som man önskar. Mikael Arnudd berättar att man hoppades på att få med sig 500 företag på tåget, men nu ser det ut att bara bli drygt 200. Ännu återstår dock två dagar till match och man hoppas på kraftsamling och mobilisering.

HHC:s risiga ekonomi uppges bero på allt för höga lönekostnader, och det har inte heller hjälpt att man har sagt upp personal under vintern. Sämre sponsorförsäljning än budgeterat och stora ingående skulder som man hade med sig in i den här säsongen anges också som orsaker.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt