Annons:

VH vill rädda första matchbollen:

Om Vimmerby Hockey förlorar hemma mot Nybro Vikings i kväll är säsongen över. VH måste vinna tre raka matcher för att gå till kvalserien. Foto: Ossian Mathiasson

VH vill rädda första matchbollen: "Måste våga släppa ner axlarna och köra"

Vimmerby Hockey ligger under med 0–2 i matcher mot Nybro Vikings. För att gå till kvalserien måste VH vinna tre raka matcher. 
– Det är såklart en tuff utmaning men jag tycker att vi har två matcher bakom oss som hade kunnat gå åt vilket håll som helst, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

Annons:

Vimmerby Hockey åkte på dubbla nederlag i Nybro i helgen. Nybro Vikings leder med 2–0 i matcher och har ett ypperligt läge att slå i spiken i kistan i kvällens tredje semifinalmöte. 

VH är tvungna att vinna tre raka matcher för att snuva storfavoriten Nybro på en plats i kvalserien. 

– Med lite mer skärpa i vissa situationer tror jag att vi mycket väl kan vinna de två matcherna här på hemmaplan. Vi måste vara effektivare när väl lägen ges och fortsätta hålla uppe tålamodet och energin. Blir vi för desperata så kan det bli farligt åt andra hållet.  Det gäller någonstans att fortsätta att ha tålamod och göra rätt saker ute på isen, vilket jag tycker att vi har gjort i två matcher, säger Hampus Sylvegård. 

Nybro vann lördagens match med 3–0 och söndagens returmatch med 2–1, två matcher som Vimmerby stod upp bra i och hade chans till seger. 

– Vi gör två bra matcher i Nybro, men vi faller på effektiviteten. Vi får kanske inte igenom tillräckligt många skott som vi behöver få igenom samtidigt som de har fått in lite mer skitmål än vad vi har fått in. Vi har bara gjort ett mål och det är därför vi inte har vunnit någon av de två inledande matcherna. Vi är nöjda med hur matcherna har varit men vi måste ta vara på momentum när vi skaffar oss det, säger Sylvegård. 

"Vi är starka hemma"

Vimmerby har tio raka segrar på hemmais efter förlusten mot Borås i början av december. 

– Vi är starka hemma och var bra på hemmaplan även i grundserien när vi mötte tuffare lag. Att vi vet att vi är trygga och bra på hemmaplan är till vår fördel. Vi vet att vi har bra stöd av vår publik så jag förväntar mig att det sker även i dag. 

Siktet är inställt på att rädda första matchbollen i kväll, hålla serien vid liv och tvinga fram en fjärde match i morgon kväll.  

– Vi ska göra vårt yttersta för att ta vår första seger i den här matchserien. Vi kan inte lägga fokus på match fyra eller fem utan vi måste någonstans ta vår första seger här i match tre. Det är kniven mot strupen, men vi ska gå ut, släppa loss och spela på samma sätt som vi har gjort på sistone. Vi måste våga släppa ner axlarna och köra, då tycker jag att vårt lag har varit som bäst. 

Vimmerby har fullt manskap att tillgå till kvällens match. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt