Annons:

Förbundet ställer krav på VH: Kräver handlingsplan för ishallen

Vimmerby ishall håller inte för spel i Hockeyettan och nu kräver Svenska Ishockeyförbundet en handlingsplan.

Förbundet ställer krav på VH: Kräver handlingsplan för ishallen

Vimmerby ishall håller inte för spel i division ett. Nyligen fick klubben besked att man beviljas dispens för spel i hallen kommande säsong, under förutsättning att det inkommer en handlingsplan.
– Jag hoppas att kommunen förstår att de nu måste ta tag i det de har försökt att blunda för, säger Marcus Samuelsson, ordförande i Vimmerby Hockey.

Annons:

Att Vimmerby ishall inte håller måttet för spel i division ett är ingen nyhet. Nyligen var en besiktningsgrupp från Svenska Ishockeyförbundet på plats i Vimmerby för att besikta hallen. I vanlig ordning slog de ned på att storleken på rinken inte håller måttet. Därmed uppfyller inte Vimmerby ishall arenakraven för en Publikhall B, som krävs i Hockeyettan.

Kräver en handlingsplan

Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd har, i vanlig ordning, beviljat Vimmerby Hockey dispens för spel. Samtidigt skärper man tonen inför framtiden.

”Tävlingsnämnden beviljar dispens för spel i Hockeyettan säsongen 2017/2018 under förutsättning att Vimmerby Hockey inkommer med en handlingsplan för att uppnå arenakravet Publikhall B vilket krävs för spel i Hockeyettan”, skriver nämnden i sitt beslut.

I och med att det är Vimmerby kommun som äger och driver ishallen så är det kommunen som har inkommit med en dispensansökan till förbundet och som nu också måste presentera en handlingsplan.

– Som jag tolkar den här skrivelsen så är det inte bara att hålla på med dispensansökningar i all evighet. Jag vet inte hur det har varit tidigare. Men det är tydligt att det här är en dispens under förutsättning att det finns en handlingsplan för hur vi ska få en regelmässig storlek på rinken i framtiden, säger Marcus Samuelsson. 

Känner oro

– Från klubbens sida kan vi inte mer än att ta del av skrivelsen och hoppas att kommunen förstår att de nu måste ta tag i det de har försökt att blunda för. Sen tror jag inte att förbundet förväntar sig att det ska vara något klart på ett år, men de vill ha något mer konkret än bara ett allmänt svar, fortsätter Samuelsson.
Vimmerby Hockey har dessutom en offensiv satsning inför framtiden med en vision att vara i Hockeyallsvenskan inom fem år.

– Skulle vi ta oss upp en nivå i seriesystemet är det helt kört med den hallen vi har nu. Då är det otroligt med grejer som måste åtgärdas.

Hur pressande är det här läget för klubben?

– Klart att man blir lite orolig, inte minst när man vet vilket fokus kommunen lagt på idrotten i allmänhet och ishallen i synnerhet. Nu är det dags att förstå att det här måste upp på agendan. Nu är det inte bara något som vi i klubben säger, utan nu kommer det även från förbundshåll.

Vill se en multiarena

Det Marcus Samuelsson skulle vilja se i framtiden är en multiarena där bland annat ishockey och innebandy ska kunna spelas.

– Politiken måste förstå behovet av en samlad idrottsarena. Det är något jag tror behövs för hela kommunen. Då löser man inte bara en grej kortsiktigt utan istället bygger man för framtiden. Då skulle vi också kunna ha andra evenemang i Vimmerby som vi inte kan ha nu, säger Marcus Samuelsson.

Vi har sökt Mirja Holgersson på Vimmerby kommun för en kommentar.

Här kan ni läsa om hur Mikael Haglund i Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd ser på det hela.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt