Vimmerby vände i Halmstad - Wigley hjälte i förlängning

Mattias Wigley avgjorde till VH:s fördel och såg till att laget fick med sig två poäng hem från Halmstad. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey var på väg mot en tung förlust i kvällens bortamatch mot Halmstad. Då kvitterade Jesper Kokkonen till 4-4 i slutet av den tredje perioden. Och 24 sekunder in i förlängningen avgjorde Mattias Wigley matchen till VH:s fördel.

Målmässigt var det en match som svängde fram och tillbaka. Halmstad tog ledningen med 1-0 innan Jesper Kokkonen kvitterade och Hampus Harlestam gav Vimmerby ledningen. Innan den första perioden var över hade hemmalaget kvitterat till 2-2.

2-2 såg ut att stå sig över den andra perioden, men när inte ens två minuter återstod tog Halmstad ledningen med 3-2.

I den tredje perioden kvitterade Markus Modigs till 3-3 efter bara 26 sekunder. Men säg den glädje som varar. Halmstad återtog ledningen i powerplay och VH såg ut att bli utan poäng. Då klev Jesper Kokkonen fram. Med en minuter och 26 sekunder kvar av ordinarie speltid kvitterade Kokkonen efter att bortalaget tagit ut målvakten.

Det tog sedan inte mer än 24 sekunder för Mattias Wigley att avgöra matchen i förlängning. För Vimmerby Hockey var det två mycket viktiga poäng.