Annons:

Fin start för Eric i Boro/Vetlanda:

Eric Karlsson har fått en fin start som tränare för Boro/Vetlanda. Foto: Linus Johansson

Fin start för Eric i Boro/Vetlanda: "Trivs i klubben"

Ifjol hade han huvudansvaret när Vimmerby Hockey gjorde sin bästa säsong någonsin. Numera basar han över Boro/Vetlanda i division två – som har fem raka segrar efter en något tyngre inledning.
– Jag trivs bra i klubben, både med staben och laget, säger den 24-årige Vimmerbysonen Eric Karlsson.

Annons:

Han inledde den förra säsongen som assisterande tränare till Jeff Hällegard i Vimmerby. När huvudtränaren fick gå blev Eric Karlsson i stället huvudansvarig. 

Han förde, tillsammans med Krister Ström och Tobias Jahr, VH hela vägen till playoff tre. 

Många var det nog som räknade med en fortsättning för honom i moderklubben. 

I stället för att stanna i klubben – där han återigen erbjöds att bli assisterande tränare – valde han att ta över jobbet som huvudtränare i division två-klubben Boro/Vetlanda. 

– Den första tiden har varit mycket bra. Jag trivs i klubben, med staben och med laget. Det har varit väldigt utvecklande för mig som tränare på alla plan att få vara huvudtränare i ett lag från start, säger Eric Karlsson. 

Har det varit som du förväntade dig?

– Både ja och nej. Jag var otroligt förväntansfull och inspirerad inför det här uppdraget. Jag försökte förbereda mig så gott jag kunde, vilket bland annat innebar att prata med alla spelare innan säsongen, förbereda upplägget och prata med andra duktiga tränare för att lära mig av dem. Sedan märker man hur komplext yrket är och att jag har otroligt mycket att utveckla fortfarande. 

Bra prestationer

Klubben fick en halvknackig inledning – men den senaste tiden har de gått som tåget. När hårdsatsande Kalmar HC besegrades med 2-1 i söndags var det lagets femte raka viktoria. Boro/Vetlanda är en poäng bakom just Kalmar efter elva omgångar. 

– Jag tycker våra prestationer har varit väldigt bra sista tiden och sista fem matcherna har det gett utdelning. Jag skulle säga att vi i laget sänkt kraven i hur konstruktiva vi behöver vara i spelet, vilket gör att vi nu har bättre värderingar när vi behöver spela rakt och enkelt. På så sätt kan vi utnyttja vår fart som är vår största spetskvalitet, berättar det unga tränarlöftet. 

"Vill bli så bra som möjligt"

Karriärsdrömmarna är förstås högre än division två på längre sikt.

– Jag vill bli en så bra tränare som möjligt och siktar definitivt uppåt. Men jag känner att jag är en bättre tränare i dag än vad jag var förra säsongen. 

Hur tänker du kring Vimmerby?

– Just nu fokuserar jag bara på Boro och att vi som lag ska bli så bra som möjligt. Jag tänker väl inte så mycket på Vimmerby egentligen. Sedan är det min moderklubb och jag är tacksam att jag fick vara en del av den resan vi gjorde förra året, det var verkligen fantastiskt. 

Hur mycket följer du med i hur det går för dem?

– Jag följer hur det går för Vimmerby i varje match och sedan har jag väl sett fyra matcher hittills. Det finns otroligt mycket potential i laget och jag unnar dem all framgång, säger Eric Karlsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt