Annons:

Hattrick av Dahl i comebacken:

Hattrick blev det för Simon Dahl i comebacken.

Hattrick av Dahl i comebacken: "Den känns hemsk"

Simon Dahl gjorde sin första match sedan skadan. Han visade omgående sin höga nivå – och gjorde tre mål i 6-1-segern mot tredjeplacerade Ronneby.
– Det gick över förväntan får man säga, säger Dahl.

Annons:

Simon Dahl trodde att det inte skulle bli något spel innan nyår efter att han var med om en otäck fingerolycka. Men redan i dag var han tillbaka i Virserumströjan. 

Succén lät inte vänta på sig. 

Två tidiga mål från Simon Dahl gjorde att VSGF fick en finfin start. 

– Det är kul, jag är ju en målskytt, så att det funkar från start är ju kul, det gör också lättare att spela och komma in i det. Det är verkligen jätteskönt och bara positivt, säger han. 

"Mål som mål"

Innan matchen var över fullbordade Dahl också sin comeback med ett tredje mål. 

– Ett mål var en bra pass som jag fick perfekt på bladet och så ett turmål. Men mål som mål, säger han. 

Hur mycket känner du av fingret?

– Just fingret känns rätt bra. Jag fixar mycket med fingret innan, tejpar och sådär, så i fingret känner jag ingenting. Det är väldigt skönt. Däremot är jag inte 100 procent när det gäller orken, den känns hemsk, skrattar han. 

"Inget att vänta på"

Nu tänker stjärnan ösa på. 

– Ja, nu finns det inget att vänta på. Jag känner mig redo att spela. Jag trodde att jag skulle få vänta längre, men det här skyddet hjälper mig mycket.

Själva matchen var det aldrig något snack kring. Virserum ledde med 4-1 efter två perioder och gjorde ytterligare två mål i den sista. 

– Vi ska vinna den här matchen och går också ut tydligt direkt. I andra slappnar vi av lite och då är Ronneby lika bra som oss. I tredje rycker vi upp oss igen och går av med tre säkra poäng. 

Klart för Alltrean

Redan nu står det klart att Virserum går till Alltrean. 

– Det är både och, skönt att man är klar men också lite lurigt. Vi får inte slappna av, utan bara fortsätta gasa. Vi vill ju vinna serien och ska göra allt för att vinna mot Åseda.

Robert Davidsson räddade 26 av 27 skott i 6-1-segern.

Fakta

Virserums poäng: Simon Dahl (3+0), Christoffer Velander (1+2), Jesper Jansson (1+0), Karl Torstensson (1+0), John Höggren (0+2), Sebastian Hägerström (0+1), Daniel Appelqvist (0+1).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt