Annons:

VH sitter i en bra sits – backen kan snart vara tillbaka i spel

Vimmerby Hockey möter toppkollegan Hudiksvall på hemmais i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

VH sitter i en bra sits – backen kan snart vara tillbaka i spel

Vid seger i kvällens toppmatch mot Hudiksvalls HC kan Vimmerby Hockey koppla greppet om en topp tre-placering.
– Vi har satt oss i en jättebra position, säger assisterande tränaren Morgan Persson.

Annons:

Vimmerby Hockey har gjort mycket bra ifrån sig under allettan.

I och med söndagens uddamålsseger borta mot HC Dalen befäste Vimmerby sin placering i toppskiktet. Laget ligger trea i tabellen, fyra poäng före Hudiksvall som dock har en match mindre spelad.

I kväll möts trean och fyran i Vimmerby ishall.

– Det ska bli skitkul, alla är supertaggade. Vi har satt oss i en jättebra position inför framtiden så det blir fullt ställ i morgon (läs i dag). Det kommer bli tufft, Hudik är ett lag som vill spela hockey och deras anfallsspel bygger på att ha snabba vändningar och gå rakt på kassen. Det måste vi se upp med, säger Morgan Persson.

"Har ältat den matchen"

På hemmais har Vimmerby varit oförskämt framgångsrika. De har spelat in 42 av 48 möjliga poäng i hemmahallen under årets säsong – och i allettan har de inte tappat någon poäng på sina fem första hemmamatcher.  

– Hemma är vi starka, vi känner oss trygga här. Det är inte många lag som tycker det är kul att komma hit av just den anledningen att det är litet, trångt och slitet. Det ska vi utnyttja, säger Persson och lägger till:

– Det gäller att vi fokuserar på vår uppgift och gör det vi är bra på. Det är typ samma sak som Hudiksvall – vi är duktiga på snabba vändningar, ha ett rakt spel, åka mycket skridskor och vara aggressiva.

När Vimmerby mötte Hudiksvall på bortais i tredje omgången kom de inte upp i normal standard. De föll med 2–4 efter att ha inlett allettan med två raka segrar mot Nybro Vikings.

– Vi har ältat den matchen ganska mycket, den är vi inte nöjda med. Vi kom in lite tokigt i matchen och fick jaga hela tiden, det tog musten ur oss. Även om vi var nära att gå fram till 3–3 så fick de 4–2 kort efter att vi gjort 3–2. Vi känner att vi har mer att bevisa än vad vi gjorde där uppe.

Harlestam lär missa söndagsmatchen

Vimmerby kommer till spel utan backen Anton Schou och centern Hampus Harlestam.

Formstarke Harlestam har fått en halsinfektion och lär missa även helgens match mot Väsby.

– Vi räknar inte med honom i någon av veckans matcher. Han kände sig hängig under matchen mot Dalen så vi tog av honom efter två perioder och tänkte spara honom till dagens match. Nu ska han vila tills han blir frisk.

Hur är det med Schou?

– Vi tar det dag för dag. På fredag hoppas vi att han ska testa för fullt. Han har varit med på träningarna men stått över övningar där det har innehållit kroppskontakt. Det går åt rätt håll.

Han tar Harlestams plats

Backuppsättningen blir densamma som Dalen, likaså förstakedjan. Mattias Wigley tar Hampus Harlestams centerroll mellan Pontus Johansson och Sebastian Manberg i andrakedjan. Anton Carlsson fortsätter som center i tredjekedjan och Robin Kokkonen hoppar in som center i fjärdekedjan med Robin Höglund och Ian Örnskog på varsin kant.

Johan Kallio får återigen chansen i VH-målet.

– Han hoppade in mot Kristianstad och gjorde det bra och var stabil mot Dalen. Vi känner att han är värd förtroendet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt