Annons:

VH tog tillbaka tredjeplatsen:

VH fick jubla över tre poäng borta mot Huddinge.

VH tog tillbaka tredjeplatsen: "Visar oss själva och alla andra"

Vimmerby Hockey gjorde sitt – och fick hjälp av Kallinge/Ronneby. Därmed är laget trea i Allettan igen.
– Det skönaste är att vi gör det här mot Huddinge borta, säger Tobias Jahr, tränare i Vimmerby.

Annons:

Tre raka förluster gjorde att Vimmerby Hockey tappade mark i toppstriden. Ett Huddinge IK med sex raka segrar såg på förhand ut som en nästintill övermäktig uppgift – men då studsade VH tillbaka. 

En mycket stark insats bäddade för tre ursköna poäng. 

– Jag tycker att vi redan i första perioden kommer tillbaka till det gamla Vimmerby Hockey. Vi sliter, offrar oss och gör det mycket mer än i de senaste matcherna. Det var riktigt stabilt och vi tar det tråkiga jobbet överlag, säger Tobias Jahr.

"Viljami gör sin bästa match"

VH tog ledningen efter en styrning av Hampus Harlestam i den första perioden. Huddinge kvitterade, men i den andra dominerade faktiskt gästerna.

– Vi pratade om att vi släppte till lite lägen i mitten av första och skulle bli bättre på att stänga mittzon. Vi drog hem styrkorna lite och de blir frustrerade. Vi drog hem bortre forward lite eftersom de slog mycket crosspassningar på oss. 

I den andra perioden kom också segermålet. Finske värvningen Viljami Wacklin fick göra sin första poäng i VH-tröjan.

– Jätteskönt. Jag tycker att hela den linan var jättebra och Viljami gör sin bästa match av de här tre. Han var mer delaktig och visar att han är en duktig hockeyspelare. 

"Alltid viktigt"

I den tredje akten stängde VH igen butiken. Närmare än några farliga skott kom inte serieledaren.

– Vi försöker stänga igen och täppa till. Vi hade inga planer på att jaga ett tredje mål utan siktade på att skydda det vi har.

Hur viktig var den här segern?

– Det är alltid viktigt, men det skönaste är att vi gör det här mot Huddinge på bortaplan. Vi visar både oss själva och alla andra hur bra vi är när vi stämplar in. Det pratas mycket om vår offensiv, men vi är minst lika bra defensivt i dag också.

Gudläge nu

Kallinge/Ronney vände ett 3-4-underläge till 5-4-seger borta mot Hudiksvall i den tredje perioden. Det gör att Vimmerby tog greppet om tredjeplatsen igen.

– Jätteskönt, även om det inte vore fy skam att komma fyra heller. Det skönaste är att vi är det lag som har det högsta poängsnittet av alla Vimmerbylag i Allettan de sju senaste säsongerna. Det visar hur bra vi har gjort det och det ska vi ta med oss. Vi är det lag som tagit flest poäng i VH:s historia.

Kvar att möta för Vimmerby är jumbon Valbo och Dalen i epilogen.

– Det här var en nyckelmatch på det viset, nu har vi allt i våra egna händer. Sedan är det inte bara att åka upp till Valbo och hämta poängen. Det är en match på 60 minuter där också.

Hyllade många

Draget att göra om i kedjorna var Jahr nöjd med efteråt.

– Jag tycker att vi fick ut spelet mer. Vi blir inte så sårbara om inte förstafemman gör mål.

Jahr ville berömma Viljami Wacklin, Ian Örnskog, Sebastian Manberg, Hampus Harlestam, Jesper Kokkonen, Pontus Johansson, Anton Schou, Pelle Ström och Albin Runesson. Även Johan Kallio hyllades.

– Han spikar igen fullständigt och gör en grym match. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt