Annons:

Tobias Jahr har gjort sitt som tränare för Vimmerby Hockeys A-lag. Foto: Ossian Mathiasson

EXTRA: TOBIAS JAHR SLUTAR I VH: ”SITUATIONEN ÄR OHÅLLBAR”

Det blev bara en säsong för Tobias Jahr som huvudtränare i Vimmerby Hockey. Nu har han bestämt sig för att sluta.
– Jag har meddelat klubben att det inte blir någon fortsättning för min del. Min situation med familj och nytt jobb gör det ohållbart, säger Tobias Jahr till VT.

Annons:

Tobias Jahr kom in i tränarstaben när Jeff Hällegard sparkades en bit in i Allettan säsongen 2016/17.

Tanken var sedan inte att han skulle ha varit med alls under den gångna säsongen. Men under försäsongen kom han in som assisterande tränare och när Magus Jansson lämnade sin roll som huvudtränare några veckor innan seriestart tog Tobias Jahr över huvudansvaret.

Ska börja ett nytt jobb

Någon fortsättning blir det inte. Jahr har meddelat Vimmerby Hockey sitt beslut.

– Det stämmer att det inte blir någon fortsättning för min del, vare sig som huvudtränare eller som assisterande. Jag ska snart börja på ett nytt jobb. Det, tillsammans med den tid jag vill lägga på familjen, gör situationen ohållbar, säger Tobias Jahr till VT.

– Självklart är det tråkigt, det har varit en jäkligt kul och lärorik vinter. Men med tanke på där jag är i livet så är det inte aktuellt att köra ett åttamånaderskontrakt inom hockeyn och sedan sommarjobba i fyra månader. Jag behöver en heltidstjänst året runt och har givetvis full förståelse för att det inte går att lösa inom klubben. Det var absolut ingenting som jag ställde som krav, utan jag har varit med så länge så jag vet var pengarna går och vilka pengar det rör sig om, fortsätter Jahr.

Fortsätta i ngon roll?

Sportchefen Daniel Stolt säger så här i ett pressmeddelande:

– Jag och Pelle Johansson (assisterande sportchef) är väldigt tacksamma mot Tobias för att han tog uppdraget när vi stod i en tuff situation och vi vill tacka honom för väl genomfört arbete. Det är tråkigt att det bara blir en säsong, men vi har känt till hans nya jobbsituation, och hoppas att han kan fortsätta i någon roll kring A-laget även i fortsättningen, säger Daniel Stolt. 

Fotnot: Vi har sökt Tobias Jahr för en kommentar.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt