Annons:

Hockeyettans förslag till nytt seriesystem: skrota Hockeyallsvenskan

Hockeyettan, där bland annat Huddinge IK och Vimmerby Hockey spelar, vill skrota Hockeyallsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

Hockeyettans förslag till nytt seriesystem: skrota Hockeyallsvenskan

En utredning pågår just nu om hur seriesystemet ska se ut i svensk ishockey i framtiden. Hockeyettan har kommit med ett förslag som innebär att Hockeyallsvenskan skrotas från och med säsongen 2020/21.

Annons:

Svenska Ishockeyförbundet har utsett Ola Lundberg till utredare när det gäller hur serieupplägget för svensk elithockey ska se ut i framtiden.

Hockeyettan har nu kommit med ett eget förslag som innebär att Hockeyallsvenskan skrotas från och med säsongen 2020/21.

Fyra division ett-serier

”Svenska Ishockeyförbundets ambition är att ena alla intressenter att sluta upp bakom ett antal strategiska mål för att nå en önskad position inom sport och idrott. Det tycker vi i Hockeyettan är en bra utgångspunkt och den har varit ledande när vi utformat vårt förslag som bygger på att vi idag måste vi se till den marknad och de intressenter som skapar de värden som kan utveckla svensk ishockey”, skriver Hockeyettan på sin hemsida.

Förslaget går ut på att den högsta serien, SHL, från och med säsongen 2020/21 kommer att innehålla mellan 12 och 20 lag. Därunder vill man inte se en allsvensk serie utan fyra division ett-serier med tio lag i varje.

Utveckla sporten

Med förslaget vill Hockeyettan utveckla och stärka ishockeyn över hela landet, utveckla den kommersiella möjligheten i syfte att stärka klubbarna för att utveckla sporten samt förenkla förståelsen av seriesystemet.

– Förslaget har vuxit fram utifrån de strategiska diskussioner Hockeyettan bjudits in till och de förutsättningar som vi bedömer kommer att gälla framöver. I kort går det ut på att skapa ett starkare Hockeysverige genom nya Hockeyettan med fyra serier med tio lag under SHL. Fler lag kliver upp till SHL och övriga från HockeyAllsvenskan ansluter till nya Hockeyettan, säger Hans Ljunggren, Sportchef för Hockeyettan.

Två lag till Allettan

Skulle förslaget gå igenom föreslår Hockeyettan att de två bästa från vardera grundserie i division ett ska ta sig till Allettan, totalt åtta lag. Övriga lag fortsätter i respektive vårserie, som då också kommer att bestå av åtta lag.

”Både Allettan och Hockeyettan Vår spelar 14 omgångar fram till februari-mars. Vi har också tagit fram en modell för Play Off och återinfört kvalserien till SHL”, skriver Hockeyettan.

I förslaget ingår också att utöka division två med fler lokala serier.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt