Annons:

Han lägger skridskorna på hyllan – nu blir 20-åringen tränare i VH

Philip Bertilsson lägger skridskorna på hyllan och blir tränare i Vimmerby Hockey.

Han lägger skridskorna på hyllan – nu blir 20-åringen tränare i VH

Vimmerby Hockey fyller på sin tränarstab med en egen produkt. Philip Bertilsson lägger skridskorna på hyllan och får istället dubbla tränarroller i moderklubben.
– Det är ett beslut som har växt fram med tiden. För mig är det rätt tillfälle att få vara med och se och lära av Phil (Horsky), säger 20-årige Bertilsson.

Annons:

Den gångna säsongen spelade Philip Bertilsson med Vimmerby Hockeys J20-lag och med Virserums SGF i division tre. Nu blir det inget mer spel. Istället sadlar 20-åringen om till tränare.

– Vimmerby tog kontakt med mig i somras och frågade hur jag ställde mig till det. Självklart var det smickrande, säger Philip Bertilsson.

Fokus på J20

Bertilsson bröt nyckelbenet vid årsskiftet under förra säsongen och hann inte tillbaka för att spela fler matcher. Att nu hoppa på ett tränaruppdrag var inte givet.

– Visst har jag haft tankar på att bli tränare någon gång i framtiden, men jag trodde inte att möjligheten skulle komma så pass tidigt. Tankarna har gått fram och tillbaka och det var rätt många sömnlösa nätter innan jag bestämde mig.

Under säsongen 2018/19 kommer han att ha dubbla roller i Vimmerby Hockey. Dels blir Philip Bertilsson huvudtränare för klubbens J20-lag, men han kommer också att ha en assisterande roll i A-laget.

– Jag har pratat mycket med Phil (Horsky, huvudtränare i A-laget) och ”Lunkan” (Stefan Lundqvist, assisterande tränare). De är otroligt drivna, kunniga, ambitiösa och hjälpsamma. Därför känner jag att det är helt rätt tillfälle att hoppa på det här.

Hur kommer dina respektive tränarroller att se ut?

– Jag kommer att träna och coacha J20-laget. Med A-laget kommer jag först och främst att vara med på matchdagar. Om tiden finns kan det bli lite träningar också. Under matcherna kommer jag att föra statistik och vara med som ett bollplank för att byta lite idéer och så. Tanken är också att det ska bli en röd tråd mellan ungdom och senior.

”En karriärmöjlighet”

Vimmerbykillen hoppas att det här kan bli starten på en lång tränarkarriär.

– Jag har ambitioner och det är därför jag drar igång med det så pass tidigt. I slutet av den här månaden ska jag åka i väg på lite tränarutbildningar. Jag siktar uppåt och ser det som en karriärmöjlighet, säger Philip Bertilsson.

Virserums SGF har tidigare gått ut med att Bertilsson ska spela med klubben i division tre, men så kommer det inte att bli.

– Jag har varit i kontakt med dem och pratat med dem. Men jag har aldrig skrivit på något kontrakt eller gett grönt ljus.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt