Annons:

VH-backens tråkiga besked: ”Blir nog ingen premiär för mig”

Ludvig Jardeskog lär missa Vimmerbys premiär mot Dalen på söndag. Foto: Linus Johansson

VH-backens tråkiga besked: ”Blir nog ingen premiär för mig”

Ludvig Jardeskog har fått lämna sjukhuset efter smällen i träningsmatchen mot Kalmar i går. En hjärnskakning lär hindra honom från spel i söndagens seriepremiär hemma mot HC Dalen.
– Det blir nog ingen premiär för mig på söndag, säger Ludvig Jardeskog.

Annons:

Det var efter att ha knockats i träningsmatchen mot Kalmar som Ludvig Jardeskog tvingades bryta matchen och åka till Västerviks sjukhus.

– I samband med att Pontus (Johansson) blev knätacklad skulle jag markera mot Kalmarspelaren. Det blev lite gruff och sedan sänkte jag mina armar och slappnade av och från ingenstans drog han en rejäl uppercut på min käke så jag knockades. Jag minns ingenting från det att jag blev slagen till det att jag satt i omklädningsrummet med Rickard (Söderlund), sa Ludvig Jardeskog till DV sent på söndagskvällen.

Ingen inre blödning

VH-backen stannade på sjukhuset över natten, men fick åka hem till Vimmerby på måndagen. Han hade med sig både bra och dåliga nyheter hem.

– Det finns ingen inre blödning i hjärnan och ingenting i käken är brutet. Men jag har fortfarande fått en hjärnskakning så nu gäller vila i några dagar framöver, max en vecka. Sedan ska jag successivt börja jobba och träna igen och gå igenom ”hjärntrappan” innan jag går på fullt. Jag tycker ändå att det känns okej just nu så jag hoppas på en snabb rehab, men jag ska ta det dag för dag.

På söndag premiärspelar VH i Hockeyettan, men Ludvig Jardeskog lär inte finnas med mot HC Dalen.

–  Det blir nog ingen premiär för mig på söndag, tror jag, säger Ludvig Jardeskog.

Genrep mot Mariestad

För Vimmerby närmar sig försäsongen sitt slut och resultatmässigt har den varit minst sagt bra. Sex matcher har gett fem segrar och en förlust. I morgon, tisdag, avslutar VH försäsongen med bortamatch mot Mariestad.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt