Annons:

VH satsar på hockey för tjejer: ”Vill väcka intresset”

Vimmerby Hockey gör en satsning för att försöka få in fler tjejer i verksamheten. På lördagen hålls en första träff dit bara tjejer är välkomna.

Annons:

För att få fler tjejer att börja spela hockey bjuder Vimmerby Hockey nu in till träningar där bara tjejer är välkomna. Drivkraften bakom projektet är Michael Kennmark. Den första träffen hålls nu på lördag mellan klockan 11 och 12.

– Vi har varit och informerat om det här på AL-skolan och Vimarskolan och lämnat ut lappar till tjejer mellan sex och elva år. Sen har vi försökt att sprida det via sociala medier också. Vi har i nuläget bokat in fyra träffar för att kolla hur intresset är, säger Mia Hultström, som sitter i VH:s styrelse.

Hoppas på stort intresse

Hur många intresserade som kommer att dyka upp är svårt att säga på förhand.

– Vi hoppas såklart att intresset kommer vara stort, men det är jättesvårt att veta. Vi har ju en del tjejer i verksamheten redan i bland annat skridskoskolan och Tre Kronors Hockeyskola. Nu handlar det om att vi vill väcka ett intresse för hockey bland tjejer och att alla ska få möjlighet att prova på, säger Mia Hultström.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt