Annons:

Näsén har levererat i powerplay: ”De runtom som förtjänar kredden”

Pontus Näsén har nätat tre gånger om i powerplay under försäsongen. Foto: Ossian Mathiasson

Näsén har levererat i powerplay: ”De runtom som förtjänar kredden”

Pontus Näsén beskrevs som en powerplayback när han värvades till Vimmerby Hockey. Och visst har 22-åringen från Orsa levererat i den spelformen.
– Jag spelar med bra spelare och det är de runtom mig som förtjänar kredden, säger Pontus Näsén.

Annons:

Pontus Näsén har ett förflutet i Mora IK:s juniororganisation. När juniortiden var slut valde han division två-spel med Malung. Där vräkte backen in 52 poäng på 27 matcher. Förra säsongen blev det spel med Arboga i division ett och facit blev 29 poäng på 38 matcher.

– Efter J20 kände jag inte för att flytta och istället blev det ett seniorår i Malung. Tanken var redan då att spela i division ett året efter och det känns som att jag valde en bra väg, säger Pontus Näsén.

Tre mål i numerärt överläge

VH-förvärvet kan beskrivas som en tvåvägsback med intressanta egenskaper i offensiv zon. När han värvades till Vimmerby beskrivs Näsén som en powerplayback. Under försäsongen har han gjort fyra mål, varav tre i just powerplay.

–  Jag vill inte säga att jag är en powerplayback. Däremot är det skönt att det har funkat på försäsongen och jag hoppas att det fortsätter så. Poängen är inte det viktigaste, men det är alltid en bonus.

Och tre av målen har kommit i powerplay?

– Jag spelar med bra spelare och har inte behövt göra mycket mer än att avsluta. Det har varit öppna mål. Det är de runtom mig som förtjänar kredden.

Fick en bra känsla

Det här blir alltså Pontus Näséns andra säsong i division ett och den första i ett tänkt topplag.

Varför blev det Vimmerby?

– Stolt (Daniel, klubb- och sportchef) hörde av sig rätt tidigt. Jag fick ett bra intryck av både honom och klubben så valet kändes rätt enkelt. Vimmerby brukar ju alltid ha ett bra lag så det kändes som ett bra steg. Den första tiden i klubben har varit som jag förväntat mig och de som spelat här tidigare har tagit emot oss nya bra.

Vad kan man förvänta sig av laget?

– Det är svårt att säga så här tidigt, men det är ett spännande lag med bra fart och bra karaktär, säger Pontus Näsén.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt