Annons:

VH:s nya center: ”Vimmerby har en spännande och häftig målsättning”

Måns Carlsson ser fram emot sin första säsong i Vimmerby Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

VH:s nya center: ”Vimmerby har en spännande och häftig målsättning”

Från Tyringe till Vimmerby. Den resan har Lysekils-grabben Måns Carlsson gjort inför den här säsongen. Redan under försäsongen har centern imponerat på Vimmerbypubliken.
– Jag tycker att jag har tagit steg för varje match och vet att jag måste jobba hårt för att förtjäna speltid, säger Måns Carlsson.

Annons:

Måns Carlsson har i flera säsonger visat att han är en center som kan bidra med poäng till sitt lag. Förra säsongen noterades han för 22 poäng i Tyringe i division ett och året innan det för 33 poäng i Frölunda i J20 Superelit.

Nu har 21-åringen från Lysekil hamnat i Vimmerby Hockey.

– Jag trivs skitbra här. Jag kommer själv från en mindre stad så Vimmerby är perfekt för mig, säger Måns Carlsson.

Varför hamnade du i Vimmerby?

– Vimmerby har en häftig och spännande målsättning de närmaste åren. Det är en resa jag känner att det skulle vara roligt att vara med på. För mig kändes det som rätt steg att ta.

Hårt arbetande center

Carlsson tycker att han har hittat rätt i sin roll i Vimmerby.

– Jag är en center som jobbar hårt åt båda hållen, men som har lite mer offensiva kvaliteter. Men här har jag fått dra ett lass defensivt också och Phil (Horsky, VH-tränare) tycker att jag har varit bra i det spelet. Det är roligt.

 Vad säger du om laget som helhet?

– Jag tycker att vi börjar komma ihop som grupp nu. Det ser bra och spännande ut i alla lagdelar. Jag tror att man kan förvänta sig mycket fart och fläkt. Vi har höga målsättningar och krav på varandra. Vi tror själva att vi ska ha en lång säsong, säger Måns Carlsson.

”Måste vara mer desperata”

I vissa matcher har Vimmerby haft stora problem att hitta nätet. Det är inget som oroar Måns Carlsson nämnvärt, men han ser definitivt förbättringspotential.

– Vi har försökt att snacka om det. Vi måste vara mer desperata när vi har lägen. Det måste vi få till till premiären.

VH-centern tror också att tränaren Phil Horsky kan komma att höja laget.

– Phil är en hård tränare som vill få allt av alla hela tiden. Man måste ge järnet. Han är en pushande tränare och det tycker jag är bra, säger Måns Carlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt