Annons:

VH-tränaren nöjd med mycket efter premiärnederlaget: ”Vi var där och betalade priset”

Vimmerby gjorde en reducering till 2-1, men kom inte närmare än så i premiären mot Dalen. Foto: Linus Johansson

VH-tränaren nöjd med mycket efter premiärnederlaget: ”Vi var där och betalade priset”

1-3 i premiären mot Dalen fick inte Vimmerbytränaren Phil Horsky att se rött. Han var istället relativt belåten med sitt lags insats.
– Tyvärr blev det inga poäng, men det finns många positiva saker vi kan ta med oss, säger Phil Horsky.

Annons:

Nej, det blev ingen premiärpoäng för Vimmerby Hockey. Över 60 minuter var laget sämre än Dalen och laget från Norrahammar vann med 3-1.

– Jag skulle säga att det var en typisk hemmapremiär. Vi var lite för nervösa och tappade lite fokus i vårt grundspel, men vi var där. Man måste också se att Dalen gjorde ett bra jobb och gjorde det svårt för oss att komma in i anfallszonen, säger Phil Horsky.

”Spelade verkligen enkelt”

Hemmalaget kom inte alls ut med någon större frenesi i den första perioden utan istället var det Dalen som rättvist tog ledningen. I mitten av den andra perioden utökade gästerna till 2-0 innan Pontus Näsén reducerade i powerplay i slutet av perioden.

– Vi var inte överraskade, men de spelade verkligen enkelt. Vi tog två dumma utvisningar tidigt i matchen och det gjorde att vi blev lite passiva. Sen tycker jag ändå att vi gjorde det bra som kom tillbaka med ett powerplaymål i slutet av den andra perioden, säger Phil Horsky.

”Mycket var bra”

I den sista tredjedelen av matchen var Vimmerby det bättre laget, men någon kvittering kom aldrig.

– De chanser vi hade i slutet av andra och i tredje måste vi ta bättre tillvara på. I tredje utnyttjade vi vår kraft i anfallsspelet och då blev det bättre. Över 60 minuter tycker jag att vi gjorde en okej insats. Det var mycket som var bra.

Vad tycker du var positivt?

­ – Vi täckte många skott och vi var där och betalade priset. Killarna ville något och intensiteten var bra. Sen var spelet i boxplay jättebra.

Vad är du missnöjd med, allt var väl inte bra?

– Allt var inte bra, men det är svårt att svara på. Det var nervositet. När man är nervös måste man spela ännu enklare och vi gjorde motsatsen och spelade komplicerat. De gånger det inte funkar måste man går tillbaka till ett enklare spel. Sen är det klart så att effektiviteten måste bli bättre. Det handlar om att utnyttja sina chanser. Det gjorde Dalen och det måste vi också göra. Egentligen tycker jag att vi var närmare 2-2 än de var 3-1, men så blev det ett konstigt mål.

Kalmar närmast på schemat

VH-tränaren berömde dessutom motståndet.

– De är tippade att vara topp två i serien och det får vi inte glömma. De gjorde inte mycket för spelet, men de följde sin spelidé med ett enkelt spel över 60 minuter. De spelade en mogen hockeymatch.

Vilka spelare tycker du var bäst i ditt lag?

– Många var bra. Sen tar det lite tid att förstå att alla matcher kommer bli svåra. Jag vet inte om alla har förstått att samtliga matcher kommer bli så här täta.

På onsdag får Vimmerby chans till revansch när man möter nykomlingen Kalmar HC på bortais.

– De spelar samma typ av hockey som Dalen gör. De gör inte mycket framåt utan spelar också lite destruktivt. Jag tror på oss och vi har en bra chans att vinna, säger Phil Horsky.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt