Annons:

Familjen stöttar Jardeskog på ”hemmaplan” i kväll – ”Blir inget slagsmål”

Ludvig Jardeskog ser fram emot att få spela hemma i Tyrs Hov i kväll. Foto: Linus Johansson

Familjen stöttar Jardeskog på ”hemmaplan” i kväll – ”Blir inget slagsmål”

För första gången i karriären kliver Ludvig Jardeskog in som motståndare i Tyrs Hov i Tyringe i kväll. Då hoppas han kunna sätta moderklubben på plats inför familj och vänner.
– Det ska bli jätteroligt. Det här har jag längtat efter, säger Vimmerbyspelaren Jardeskog.

Annons:

När Vimmerby mötte Tyringe i premiären av Hockeyettan förra säsongen missade Ludvig Jardeskog matchen. En långvarig skada satte stopp. I kväll får han dock vara med och ta sig an moderklubben Tyringe i Tyrs Hov.

– Det ska bli jätteroligt. Det här har jag längtat efter. Jag hoppas att vi kan åka ner dit och vinna. Tyringe har haft en ganska tuff inledning med svåra matcher och jag tror att de blir mer desperata för varje match. Det gäller att vi är på tå från början, säger Ludvig Jardeskog. 

Familjen bänkad

För Vimmerbybacken blir det förstås en speciell match inför en hel del människor som han känner.

– Hela familjen kommer att vara bänkad och sen kommer det nog lite kompisar också. Det ska bli kul.

Vilket lag kommer de att hålla på?

– Ja, du... Brorsan håller nog lite på Tyringe. Men mamma och pappa håller nog på mig och Vimmerby.

Brorsan Benjamin Jardeskog, 18, spelar i Tyringe men i klubbens J20-lag.

– Så det blir inte något slagsmål med honom, skrattar Ludvig Jardeskog.

Seriepremiärer inget för Jardeskog

När det gäller säsongsinledningar verkar det inte vara något för Ludvig Jardeskog. Förra året missade han som sagt seriepremiären. Det gjorde han även i år, då en hjärnskakning satte stopp för spel i de två första matcherna.

– Jag har sagt till Stolt (Daniel, klubb- och sportchef i VH) att om jag är kvar nästa säsong är det bättre att han signar mig från oktober, skämtar Jardeskog.

I söndags var 23-åringen tillbaka i spel i 6-0-segern mot Mörrum.

– Jag har känt mig ganska bra under hela rehaben och mitt mål var hela tiden att komma tillbaka till Mörrummatchen. Det blev en liten mjukstart där. Jag hade några byten i första och andra perioden och sen spelade jag hela tredje. Det kändes bra.

”Ett okej resultat”

Vimmerby har startat Hockeyettan med fem poäng på de tre första matcherna. Tyngre har det varit för Tyringe, som har kammat noll och har målskillnaden 3-14.

– För vår del tycker jag att det är ett okej resultat. Det var starkt att komma tillbaka i Kalmar. Mörrum tycker jag inte var mycket till motstånd, det var nästan lite tråkigt att spela. Nu ska vi ånga på och försöka ta så många poäng vi bara kan. Det kommer att bli jämnt så det gäller att vi är med från början.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt