Annons:

Kokkonen tillbaka i Vimmerby som förlorare: ”Stor besvikelse”

Robin Kokkonen spelar numera i Nybro och fick lämna Vimmerby utan några poäng. Foto: Ossian Mathiasson

Kokkonen tillbaka i Vimmerby som förlorare: ”Stor besvikelse”

Robin Kokkonen har gjort tre säsonger i Vimmerby Hockey. I kväll kom han tillbaka med sitt nya lag Nybro och fick lämna tomhänt.
– Det är andra perioden som avgör allt, säger han.

Annons:

Efter tre säsonger i Vimmerby Hockey lämnade Robin Kokkonen klubben för att flytta hem till Stockholm och spela med Hockeyettan-klubben Hammarby IF. 

Det blev sex matcher med Bajen – och nu tillhör den rivige forwarden VH:s seriekonkurrent Nybro Vikings. 

Han fick dock lämna Vimmerby ishall som förlorare efter kvällens 3–5-förlust.

– Det är en stor besvikelse, framför allt med tanke på vad vi presterade i andra perioden. Vi kom inte upp i intensitet och var inte alls på tårna. Får Vimmerby energi så tar de vara på det och det fick vi erfara i dag, säger Robin Kokkonen.

"Får ta revansch"

Efter en spelmässigt jämn första period vände Vimmerby 1–2-underläge till ledning med 4–2 inför sista perioden. I Nybros omklädningsrummet var man inte nöjda efter de 20 minuterna.

– Nej, vi var inte nöjda. Under andra perioden var det rätt dött men i omklädningsrummet taggade vi till. Vi sa till varandra att vi var tvungna att åka mer skridskor, gå in i närkamperna och visa oss mer för backarna. Vi steppade upp i tredje perioden, synd bara att vi inte fick in någon mer puck. Vi skulle kanske ha skickat fler puckar på mål. Vi föll ändå med flaggan i topp, säger han. 

Hur var det att möta Vimmerby?

– Det var kul att spela här igen och möta Vimmerby. Vi får ta revansch när vi möts nästa gång, säger han. 

Vad säger du om Vimmerbys lag?

– Det verkar vara ett bra bygge som Stolt (Daniel, sporthef i VH) har satt ihop. Sen vet jag inte om det är samma toppspelare som tidigare år. Det är mer ett starkt lagbygge än att man satsar på några enskilda spelare.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt