Hampus och Theo klev fram för Småland – han blev matchens lirare

Hampus Karlsson och Theo Lundkvist blev målskyttar för Småland. Foto: Privat

Småland vann dagens placeringsmatch i TV-pucken och får nu spela om femteplatsen i morgon. I 6-0-segern mot Västmanland blev de båda Vimmerbykillarna Hampus Karlsson och Theo Lundqvist målskyttar.

Småland tog sig till kvartsfinal i TV-pucken, men där blev det förlust mot Stockholm nord i går.

I dag fick laget istället spela placeringsmatch mot Västmanland. Där fick Småland ett snabbt övertag genom att gå fram till 4-0 i den första perioden. 1-0 kom efter knappt tre minuters spel och bara en och en halv minut senare utökade Vimmerbykillen Hampus Karlsson till 2-0. Hans polare från Vimmerby, Theo Lundkvist, ville inte vara sämre utan utökade till 3-0. Hampus Karlsson assisterade sedan till 4-0-målet.

I den andra perioden gjorde det småländska laget ytterligare två mål och segersiffrorna skrevs till slut till 6-0.

Värt att notera i övrigt är att Hampus Karlsson utsågs till matchens lirare.

I det småländska laget spelar också bland annat Västerviksduon Carl-Henrik Edvardsson och Anton Fredriksson.

I morgon möts Småland och Stockholm syd i en match om femteplatsen i TV-pucken.