VH MALDE NED KALMAR – FICK JUBLA ÖVER TRE DERBYPOÄNG

Sebastian Åkesson jublar över sitt mål i Vimmerbys 5-2-triumf. Foto: Stefan Härnström

Efter debaclet mot Halmstad går Vimmerby Hockey som tåget i Hockeyettan igen. I kväll malde VH ned Kalmar på hemmais och vann med 5-2.

Efter en ganska jämn förstaperiod och inledning av mittakten var det Vimmerby som trampade gasen i botten.

Efter en halvtimmes spel trampade Måns Carlsson majestätiskt runt kassen och serverade pucken till Hampus Harlestam, som avslutade kliniskt. Fyra minuter senare var det dags för Sebastian Åkesson att prickskjuta in 2-0. Som om inte det vore nog. Med bara 16 sekunder kvar av perioden satte inlånade Martin Jönsson VH:s tredje mål för kvällen.

Martin Jönsson fortsatte på den inslagna vägen när han med ett distinkt avslut satte 4-0 en bit in i den tredje perioden. Hemmalaget släppte sedan upp Kalmar, som lyckades reducera två gånger om. Närmare än så kom dock inte gästerna. Istället kunde Måns Carlsson sätta den definitiva spiken i kistan i öppen kasse med drygt två minuter kvar att spela.

Vimmerby-Kalmar 5-2 (0-0, 3-0, 2-2)

Andra perioden: 1-0 (30.20) Hampus Harlestam (Måns Carlsson, Ludvig Jardeskog), 2-0 (34.27) Sebastian Åkesson (Alexander Andersson, Pelle Ström), 3-0 (39.44) Martin Jönsson (Jacob Isaksson, Mattias Wigley).

Tredje perioden: 4-0 (46.38) Martin Jönsson (Oskar Carlsson), 4-1 (50.29) Evan Allen (Adam Persson, Jarkko Oikarainen), 4-2 (55.57) Rasmus Djerf, 5-2 (57.43) Måns Carlsson, öppen kasse.