VIK FÖLL TUNGT I DERBYT MOT TOPPLAGET

VIK föll tungt i derbyt mot IK Oskarshamn. Foto: Simon Henriksson

Säsongens första rivalmöte mellan Västerviks IK och IK Oskarshamn ägde ikväll rum i BE-GE Hockey Center i Oskarshamn. Ett derby som resulterade i förlust för Västervik IK med 4-2.

Ett högt pressande VIK satte inledningsvis käppar i hjulet för IK Oskarshamns försvar men trots det gick aldrig några puckar in.

Hemmalaget fick ett friläge i den fjärde matchminuten där Västerviks IK:s målvakt Viktor Östlund stod för en viktig räddning. Trettio sekunder senare ringde det dessvärre för VIK:s del i målklockan för hemmalaget och puck nummer ett låg bakom Viktor Östlund.

VIK fortsatte sitt högt pressande och aggressiva spel och publiken bjöds på en jämn derbymatch med målchanser åt båda hållen. Efter en kvart spelad gled VIK:s puck så nära som på mållinjen bakom hemmalagets målvakt men närmare än så kom inte bortalaget i den inledande perioden.

Däremot kom hemmalaget IK Oskarshamn närmare då de i den sista minuten innan pausvilan utökade sin ledning till 2-0 genom samma målskytt som vid det första, Janne Kivilahti.

Flera chanser

Ett fysiskt starkt VIK klev ut inför den andra perioden och innan fem minuter passerat hade bortalaget ett flertal farliga målchanser. I den 27:e minuten kom sedan VIK:s första mål inprickat av Philip Rondahl och tavlan visade nu 2-1.

Derbystämningen fortsatte att eka inne i BE-GE Hockey center men hemmapubliken fick jubla desto mer när hemmalaget utökade ledningen till 3-1 genom Oskar Nilsson efter en kvart spelad.

Trots tavlans resultat tillhörde period två Västerviks IK.

Modigs målskytt

Tredje perioden bjöd på ett högt tempo och flera heta målchanser. Efter drygt 13 minuters spel hittade Vimmerbyprodukten Markus Modigs nätet och ändrade ställningen till 4-1 för sitt IK Oskarshamn. Men det var inte slut med mål där.

VIK forsatte att hålla derbymatchen vid liv vilket resulterade i 4-2 genom Erik Gustafsson med två minuter kvar.

En ställning som även blev matchens slutresultat. Mer om VIK:s derbyförlust senare.