Annons:

Modigs målskytt i derbyt mot VIK:

Markus Modigs gjorde sitt första allsvenska mål för IK Oskarshamn i derbyt mot Västerviks IK. Foto: Simon Henriksson

Modigs målskytt i derbyt mot VIK: "En sten föll från hjärtat"

Markus Modigs öste in mål i Vimmerby Hockey förra säsongen. Men i IK Oskarshamn hade målen uteblivit – fram tills derbyt mot Västerviks IK.
– Det känns som att jag väger tio kilo mindre nu, säger han efter sitt 4-1-mål.

Annons:

Han värvades till IK Oskarshamn från Vimmerby Hockey som en målkung. Men även om Markus Modigs fått ett stort förtroende har puckarna inte trillat dit för honom.

Mot Västerviks IK, som han förstås har en särskild relation till som fostrad i Vimmerby, fick han göra säsongens första förlösande mål.

– Det var för jävla skönt. Det känns som att jag väger tio kilo mindre nu. Jag har skapat mycket hela tiden, men skillnaden mot ifjol är att jag har haft lite motstuds känns det som. Sådant sätter sig i skallen också, man börjar tänka när man får lägen och det ska man ju inte göra, säger Markus Modigs. 

Vad kände du när pucken satt?

– Jag drog en lättnadens suck. Jag har aldrig haft en så här grov måltorka, tror jag. Det var en sten som föll från hjärtat.

Betyder det något extra att det var mot just Västervik?

– Att det blir mot Västervik är en bonus. Matcherna mot dem betyder lite extra, så är det ju. Det hetsas lite i sociala medier, det är mycket folk, det blir en extra krydda. Matchen blev inte så fysisk eller hätsk som det kan bli kanske, men för mig var det inte svårt att ladda till.

"Kommer bli tätare med mål"

Nu tror han att det kan lossna för honom i IKO-dressen.

– Man ska bara gå på instinkt om man är målskytt som jag vanligtvis är, jag lovar nästan att det kommer bli tätare med mål nu. 

Är du förvånad över er starka säsongsinledning?

– Vi hade trott att vi skulle vara bra, men så här bra trodde man nog inte. Vi har satt vårt spel och har en väldigt hög lägstanivå. Det är sällan vi känner att det här var inte det vi skulle prestera och det är en styrka, tycker jag. Många säger att det är svårt att möta oss och att vi är ett av de bästa lagen de har mött. Jag känner att vi ska vara med i toppen hela vägen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt