Annons:

Premiär för VH:s rekreationslag – ”Vi är som små barn”

I dag spelar Vimmerby Hockeys rekreationslag Boston Bravehearts sin första riktiga match. Foto: Vimmerby Hockey

Premiär för VH:s rekreationslag – ”Vi är som små barn”

I dag spelar Vimmerby Hockeys rekreationslag Boston Bravehearts sin första match någonsin. Intäkterna från matchen går till Cancerfonden.
– Det ska bli riktigt jäkla kul, vi är som så barn, säger en av spelarna Kim Wickström.

Annons:

Förra året startade Christian Johannisson och Mathias Fridell veteranlaget Boston Bravehearts. Laget har växt och växt – och nu är cirka 40 personer med. Varje träning samlar cirka 25 spelare.

– Förra året var vi jätteglada om vi var 15 på träningarna, nu är vi 25 varje gång och det är helt fantastiskt. Det är som en lekplats för vuxna och jag tycker man ser att det behövs. Det är en andningspaus från resten av livet och jag tror att det är viktigt för alla att ha något där man hittar sig själv, jag tycker att det är fantastiskt att se.

 "Gemenskapen är den stora grejen"

Från och med denna säsong tillhör rekreationslaget Vimmerby Hockey och deltar i seriespel. I dag spelas första matchen när Lenhovda kommer på besök.

– Jag har varit nervös hela veckan och det ska bli otroligt roligt.

Varför har det här blivit så lyckat?

– Alla är verkligen på olika nivåer, men på något sätt funkar det bra. Många är personer som lade av när de var 13-14 år och har hittat hockeyn sent i livet. Men det är gemensakpen som är den stora grejen, ishockey är roligt och alla som är trevliga får vara med. Prestationspressen som fanns när man var yngre finns inte på samma sätt utan nu är det bara roligt.

Intäkterna från matchen kommer skänkas till Cancerfonden genom Peter Knutssons insamling Rock Mot Cancer.

– Jag hoppas att det kan bli 400 personer och att det kan bli lite folkfest. Vi har fixat med en del runtomkring som ljusshow, lotterier, nationalsång och fiskdamm.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt