Annons:

Retstickan inför derbyt:

Robin Johansson tror att Tranås AIF kan gå bra i Allettan. Foto: Arkiv

Retstickan inför derbyt: "Tycker de inte om mig har jag gjort vad jag ska"

Robin Johansson är troligen inte den spelare Vimmerbyspelarna har mest positiva tankar om. Men det gillar den comebackande backen.
– Lägger de fokus på mig har jag lyckats, säger han.

Annons:

Robin Johansson, 28, har varit en av Tranås AIF:s bästa backar under flera säsonger. Inför den här valde han dock att lägga av. Till den sista grundserieomgången mot Mariestad var han tillbaka.

– Suget har alltid funnits där, så jag har till och med hållit mig från Tranås matcher för att inte bli för sugen. Men så tog vi en diskussion och jag diskuterade med sambon, och kände att vi kunde få ihop pusslet. Jag har bara spelat en match, men den kändes bra, säger Robin Johansson.

Han såg bara två av TAIF:s matcher dessförinnan, vilket gör att hans kunskap om den här upplagan av Allettan är bristfällig.

– Jag har knappt hängt med någonting. Jag har verkligen haft jättedålig koll på den södra serien, men jag vet sedan innan att Vimmerby är ett bra lag. Att få möta dem är bästa tänkbara start. Det är derby och rivalitet mellan lagen och det spelar ingen roll om det är premiär i Allettan eller vanlig serielunk.

"Kommer bli magiskt"

Robin Johansson ser fram emot derbyfajten och hoppas på bra publiktryck. Flera hundra Tranåssupportrar väntas dyka upp i Vimmerby.

– Det kommer bli magiskt, det är helt fantastiskt. Alla de här matcherna när de fixar bussresor, det är sjukt bra tryck då.

Du är kanske inte alltid den populäraste spelaren hos motståndarlagen. Vad har du för relation till Vimmerby när det gäller den biten?

– Jag tänker att jag ska vara där nu också. Lägger de fokus på mig har jag lyckats. Jag ska ta mig in under skinnet på dem och tycker de inte om mig har jag gjort det bra. 

Vad tror du om era chanser i Allettan?

– Jag tror att det kan gå riktigt bra om vi gör som de har gjort tidigare. Vi har haft förmågan att ta poäng även om spelet inte är jättebra och det är en styrka i sig.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt