VH TAPPADE INFÖR STORPUBLIK – TROTS FOMINS DRÖMDEBUT

Det var en del derbykänslor när Vimmerby och Tranås möttes i Allettanpremiären. VH ledde med 2-0 efter första perioden, men föll till slut med 3-2. Foto: Ossian Mathiasson

Henri Fomin fick en drömstart i Vimmerby Hockey med två mål i den första perioden. Men VH blev ändå utan poäng i kvällens premiär i Allettan hemma mot Tranås AIF. Bortalaget vände på matchen och vann med 3-2.

Vimmerby fick en kalasstart på det heta derbyt när nyförvärvet Henri Fomin gjorde matchens första mål efter knappt sju minuters spel. Man kan lugnt säga att det blev en drömdebut för Fomin, för knappt tio minuter senare satte han dessutom 2-0 i powerplay.

VH var bättre i den första perioden, men 2-0-ledningen skulle visa sig vara bräcklig. 5.50 in i den andra akten reducerade Fredrik Lindström i powerplay och 33.14 in i perioden låg också 2-2-pucken bakom Jonathan Stålberg.

Gustafsson blev hjälte

Efter en jämn start på den tredje perioden tog gästerna över rejält. Tranås hade ett jättetryck mot Jonathan Stålberg i flera minuter och det slutade med att Eric Gustafsson satte 3-2 till bortalaget efter 48.31.

Vimmerby hade mycket svårt att skapa lägen för en kvittering. Laget fick chansen i powerplay under den sista minuten, men någon kvittering kom aldrig och Tranås vann prestigemötet med 3-2.

Matchen hade en mycket fin inramning och sågs av 1 669 åskådare.

Vimmerby-Tranås 2-3 (2-0, 0-2, 0-1)

Första perioden: 1-0 (06.41) Henri Fomin (Måns Carlsson), 2-0 (15.40) Henri Fomin (Måns Carlsson, Alexander Andersson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-1 (25.50) Fredrik Lindström (Filip Petersson, Anton Blomberg) spel fem mot fyra, 2-2 (33.14) Kristoffer Backman (Robin Johansson, Victor Johnson).

Tredje perioden: 2-3 (48.31) Eric Gustafsson (Anders Skoog, Albin Torstensson).