Annons:

Gustafsson lyrisk matchhjälte: ”Mitt häftigaste mål”

Tranås AIF vände 0–2 till 3–2 mot Vimmerby och hjälten i rivalmötet, Eric Gustafsson, var mycket glad. Foto: Ossian Mathiasson

Gustafsson lyrisk matchhjälte: ”Mitt häftigaste mål”

Tranås AIF vände 0–2 till seger med 3–2 mot Vimmerby Hockey. Segerskytten Eric Gustafsson, som har spelat hela karriären i TAIF, njöt av att få fira framför 300 tillresta supportrar.
– Jag har fått en dotter en gång men det här vara nästan samma känsla, säger Eric Gustafsson.

Annons:

Tranåssupportrarna vallfärdade till Vimmerby för dagens premiärmatch i allettan och det såg jobbigt ut efter första perioden. 

Vimmerby Hockey ledde med 2–0, vann närkamperna och ägde det mesta av spelet. Under andra perioden kom Tranås tillbaka både spel- och målmässigt och hade 2–2 inför tredje perioden. 

"Nästan samma känsla"

Tranås hade då tagit över kommandot och när Eric Gustafsson satte 3–2 efter 48.31 utbröt det vild glädje på bortasektionen där det stod drygt 300 tillresta Tranåsfans stod. 

– Jag har fått en dotter en gång men det här vara nästan samma känsla. Det är extra kul att avgöra mot Vimmerby när vi har ett sånt bortafölje med oss, säger Eric Gustafsson, som har spelat i Tranås AIF hela karriären. 

Hur var känslan att se pucken gå in och därefter fira med fansen?

– Jadu, det måste man nog uppleva själv för att man ska kunna förklara det. Det var häftigt.

28-åringen har spelat i Tranås a-lag sedan 2007/2008 och varit med om många heta derbyfighter mot Vimmerby Hockey. 

– Det var nog det häftigaste målet som jag har gjort. Sen är det Skoogs (Anders) mål helt och hållet, jag stod bara och stötte in pucken.  Det blir extra speciellt att göra ett sånt mål när man har spelat här hela tiden och det betyder så mycket för många att komma hit och vinna, säger han. 

Vad säger du om matchen?

– Jag tycker ändå att vi är bra med i matchen men Vimmerby är vassa i powerplay. I andra börjar vi ta över samtidigt som de börjar tröttna och vi var starkast i tredje.

"Flyger gärna under radarn"

Enligt förhandstipsen är det inte många som tror på Tranås men Gustafsson tycker att det är en morot för laget att försöka bevisa motsatsen.

– Det är många som inte tror på oss men vi flyger gärna under radarn. Det är en bra signal som vi skickar till de andra lagen när vi åker hit och vinner. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt