Annons:

VH jagar revansch – tre forwards kan missa matchen

Jakob Karlsson lär inte komma till spel mot Visby/Roma. Foto: Ossian Mathiasson

VH jagar revansch – tre forwards kan missa matchen

Vimmerby Hockey vill studsa tillbaka efter den tunga insatsen mot Kallinge/Ronneby IF. Då talar det mesta för att två nyckelspelare – Jakob Karlsson och Henri Fomin – saknas. Joel Stridell är också skadad.
– Jag tror inte att någon av dem kommer spela, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Totalt sett över 60 minuter gjorde inte Vimmerby Hockey någon vidare insats i den svåra bortamatchen mot Kallinge/Ronneby IF och föll med 2–5. 

– Vi hade några hjärnsläpp och det kändes som att vi var ett pojklag ibland, det har vi inte råd. Vi saknade kommunikation och mot ett lag som Kallinge/Ronneby så måste man kommunicera mycket bättre. De hade två chanser i första perioden, vi var bättre i första och andra perioden men ändå var vi missnöjda för att vi kan så mycket bättre, säger Phil Horsky. 

"Ge ett bra svar"

Efter förlusten har tränaren Phil Horsky sett matchen på video och gjort en noggrann analys inför fredagens hemmamatch mot Visby/Roma. 

– Vi ska förbättra vårt spel och ge ett bra svar i morgon, säger Phil Horsky och fortsätter:

– Vi kommer svara på ett bra sätt. Vi har gjort det bra under säsongen men det har varit för mycket upp och ner och mycket chansspel. Så kan man inte vinna hockeymatcher, det är inte vår stil. Vi är kända för att vi är taktiska och disciplinerade i 60 minuter.

Visby/Roma har fått en tung start på säsongen och står på en poäng efter fyra matcher. Laget är just nu ute på en längre bortatripp med tre bortamatcher på fem dagar: Mariestad i onsdags, Vimmerby i morgon och Grums på söndag. 

– Visby/Roma är ett fysiskt spelande lag som spelar rätt avvaktande i mittzonen men ibland sätter de hård press så vi måste vara förberedda på allt. De är jobbiga att möta, går på kassen, gör grovjobbet och det blir en utmaning. Vi kommer vara redo imorgon, säger Horsky. 

Misstänkt matförgiftning

Det mesta talar för att Vimmerby får klara sig utan tre forwards i fredagens match. Lagkaptenen Jakob Karlsson riskerar att missa matchen med anledning av misstänkt matförgiftning, Henri Fomin är förkyld och Joel Stridell är skadad. 

– Det kanske får att lösa en lånespelare, annars går vi med elva forwards och sex backar. En back kommer då spela forward men vi får se hur de känner sig imorgon. Jag tror inte att någon av dem kommer spela, säger Horsky och fortsätter:

– Januari är en tuff månad. Vi behöver dem på 100 procent, annars skiter vi i det. 

Vad kan det röra sig om för lånespelare?

– Från antingen HV71 eller Linköping, jag har pratat med dem men deras J20-lag möter varandra i morgon. Det är lite prestige så det är lite dålig tajming. 

Oklart vem som står

Tomas Rydén har stått de senaste matcherna för Vimmerby och efter kvällens träning bestämmer Horsky vem som står mot Visby/Roma. 

Vad vill du se av ditt lag imorgon?

– Att vi följer den större bilden som vi har i huvudet och vår målsättning. Vi hade en dålig dag mot Kallinge och jag vill att vi följer vår gameplan och spelar som ett lag. Allt handlar om hur vi svarar som lag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt