Annons:

Vimmerbytjej uttagen till Smålandslaget – i ishockey: ”Det jag vill satsa på”

Elsa Karlsson, 15, från Vimmerby ska spela Stålbucklan med Småland. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerbytjej uttagen till Smålandslaget – i ishockey: ”Det jag vill satsa på”

15-åriga Elsa Karlsson från Vimmerby ska representera sitt landskap i prestigefyllda Stålbucklan.
– Det är hockeyn som jag vill satsa på. Jag tycker att det är kul att spela och det är stort att få spela med Småland, säger hon till Dagens Vimmerby.

Annons:

Tjejernas motsvarighet till TV-pucken, Stålbucklan, spelas i slutet av februari och turneringen, som har funnits sedan 2012, avgörs den här gången i Ljungby, Rydaholm, Diö och Alvesta. 

En som är på plats för att medverka är den 15-åriga Vimmerbytjejen Elsa Karlsson. Forwarden spelar till vardags i Vimmerby Hockey med killar som är födda 2004 och 2005. 

– Jag har alltid gillat att åka skridskor och föll för hockeyn. Jag kände att jag ville gå min egen väg, det är jag och en tjej till i Vimmerby som spelar hockey, säger Elsa Karlsson. 

Uttagen för första gången

Stålbucklan är en riksomfattande distriktlagsturnering för flickor mellan 14 och 16 år och det är första gången som Elsa Karlsson är uttagen i Smålands trupp. 

– Jag har tränat med Smålandslaget tidigare och det är första gången som jag är med. Jag är jättetaggad och känner att det ska bli jättekul att spela med tjejer. Det är jag inte så van vid, säger Elsa Karlsson och fortsätter: 

– När jag spelar med killar kan jag bli lite försiktig men jag lär mig mycket av det och tar med det spelet till träningar och matcher med tjejer. Det ska bli en kul turnering.

"Inställda på att vinna"

Elsa Karlssons Småland har hamnat i samma grupp som Östergötland, Västerbotten och Gästrikland/Hälsingland och det är i sin tur ettan och tvåan från de fyra grupperna som avancerar till slutspel. 

– Jag tror att många av våra spelare är inställda på att vinna Stålbucklan. Vi har starka tjejer och ett bra lag, säger Elsa Karlsson. 

Elsa Karlsson går i nian på Astrid Lindgrens skola och funderar på att gå på Vimmerby gymnasium i höst och välja hockeyprofil vid sidan av ett annat gymnasieprogram.

– Jag tänkte ett tag gå ett hockeygymnasium men det blir nog att stanna här i Vimmerby och välja hockeyprofilen. Jag fick ett bra intryck när jag tittade på det, jag tror att jag kan växa som spelare där då man lägger stort fokus på den individuella träningen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt