VH föll för andra matchen i rad – första gången den här säsongen

VH föll tungt hemma mot Visby/Roma. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby Hockey har inte förlorat två matcher i rad på hela säsongen. Hemma mot Visby/Roma blev det dock andra raka förlusten för VH.
Ögänget vann med 4-3 i Vimmerby ishall.

Inte en enda gång den här säsongen har Vimmerby Hockey misslyckats med att replikera på en förlust. Nu kan de inte skryta över det längre.

Visby/Roma, som förseglade VH:s kvalseriejakt ifjol, såg till att ge Vimmerby lagets andra raka nederlag.

Gotlänningarna fick en drömstart på matchen och hade några riktigt fina minuter i öppningsakten. Först kom 1-0 i spel fem mot tre och i det efterföljande fem mot fyra-spelet kom också 2-0. Ludvig Jardeskog, som satt utvisad vid gästernas 2-0-mål, drog på sig en ny utvisning inte långt därefter och då kom Visbys tredje mål för dagen.

Fick vittring

Den andra akten, framför allt den senare delen av perioden, var klart bättre från Vimmerbys sida. Trots en uppsjö av chanser kom dock bara en reducering. Pontus Näsén skickade in 1-3 i spel fem mot fyra.

I den tredje perioden fick Vimmerby vittring ganska snabbt. Den här gången var det Christian Blomqvist som hittade nätet i numerärt överläge. Dock drabbades VH av en ny utvisning strax därpå – och släppte in 2-4.

Men Vimmerby gav sig själva en ny chans. Med drygt sex minuter kvar kom en ny PP-chans och då gjorde Pontus Johansson 3-4 efter en tilltrasslad situation.

Phil Horsky tog timeout efter 17.32 och plockade Jonathan Stålberg redan då. VH fick visst tryck, men resultatet stod sig.

Noterbart är att samtliga matchens sju mål kom till i numerärt överläge.