Annons:

Förändringar i VH:s lag till dagens match – backen saknas

Vimmerby Hockey är i poängbehov efter två raka förlustmatcher i allettan. Foto: Linus Johansson

Förändringar i VH:s lag till dagens match – backen saknas

Efter två raka förluster i allettan kommer serieledande Kristianstads IK på besök till Vimmerby. I VH-laget blir det några förändringar jämfört med matchen mot Visby/Roma.
– Jag vill inte att grabbarna funderar så mycket, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey har upplevt en tung vecka i allettan med dubbla förluster: 2–5 borta mot Kallinge/Ronneby i tisdags och 3–4 hemma mot Visby/Roma i fredags.

I eftermiddag har VH chans till revansch när serieettan Kristianstad kommer till Vimmerby ishall. 

– Jag vill inte att grabbarna funderar så mycket. Det känns som att vi funderar för mycket på isen, det är bara att köra. Jag gav mindre information efter gårdagens träning och kommer ge lite info i dag. Det handlar bara om positiva grejer. Vi har gjort det bra delvis, vi vet att vi kan spela bättre i boxplay och ta bättre beslut med pucken men det är inga taktiska grejer som jag måste gå igenom. Det sitter bra i huvudet så det är bara att gilla läget, gilla utmaningen och köra, säger Phil Horsky. 

Förändringar i laget

Det blir några förändringar i VH:s lag jämfört med matchen mot Visby/Roma. Backen Alexander Andersson har ådragit sig en lättare överkroppsskada och vilar, vilket betyder att VH har sex backar och plockar in Hugo Petersson som sjunde back. 

Forwarden Henri Fomin är tillbaka i laget igen efter sjukdom och Eddie Levin, som lånades in från allsvenska IK Oskarshamn i fredags, spelar inte.

Det blir också ett målvaktsbyte, vilket innebär att det är Tomas Rydén som vaktar målet i eftermiddag.

"Inte roligt att förlora två raka"

Femteplacerade Vimmerby har tagit sex poäng på de fem första matcherna i allettan och är i behov av poäng mot Kristianstad, som ännu inte har förlorat under ordinarie mathtid och har 13 poäng på sitt konto. 

– Det är en viktig match, det är inte roligt att förlora två raka matcher och framför allt inte på det sättet. Man kan inte säga att Kallinge var så mycket bättre än oss och jag tycker att vi var bättre än Visby/Roma. Tar man bort fem minuter i första perioden mot Visby/Roma så var vi bättre. Det är lite synd. Vi jobbar hårt och gör många bra grejer men det gäller att vi får utdelning målmässigt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt