VH TILLBAKA PÅ SEGERSPÅRET EFTER STARK INSATS

Vimmerby Hockey slog Kristianstad efter en mycket väl genomförd match och är tillbaka på segerspåret. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey är ett vinnande lag i allettan igen. Hemma mot serieledande Kristianstads IK blev det seger med 4–1 där två snabba mål i slutet av mittperioden blev avgörande.

Efter två raka förluster (2–5 mot Kallinge/Ronneby och 3–4 mot Visby/Roma) ville inte VH-tränaren Phil Horsky att hans lag skulle fundera så mycket ute på isen.

Vimmerby kom ut i ett rasande högt tempo och ledningsmålet, som hela tiden hängde i luften i inledningen av första perioden, kom när Sebastian Åkesson stod framför Kristianstad-kassen och rakade in sitt första allettanmål fram till 1–0 efter drygt sju minuter.

Två snabba mål i mittperioden

I Kristianstad finns flera starka offensiva kort och efter drygt nio minuter utnyttjade Mikael Johansson ett slarvigt hemmauppspel och satte kvitteringen.

Vimmerby avslutade första perioden med att städa undan ett numerärt underläge i spel tre mot fem, något som gav laget självförtroende och energi.

I andra perioden startade VH klart bäst och tryckte tillbaka Kristianstad som gång på gång fick slå ifrån sig under de första tio minuterna.

VH:s utdelning kom i slutet av perioden där de gjorde två mål inom loppet av en och en halv minut. Först kom Pontus Johansson helt ren med gästernas målvakt från blålinjen och satte 2–1 med ett handledsskott via ribban och med tio sekunder kvar av mittperioden serverade Henri Fomin en fristående Jakob Karlsson som stötte in 3–1 i öppen kasse.

Viktig seger efter dubbla förluster

Kristianstad försökte sig på en reduceringsjakt och flyttade fram positionerna ju längre perioden led men VH fredade sitt eget mål på ett förtjänstfullt sätt och målvakten Tomas Rydén var säkerheten själv. Vimmerby klarade av ett numerärt underläge i mitten av perioden och efter det hade inte gästerna några direkta chanser. Det var i ärlighetens namn Vimmerby som hade de bästa chanserna. Med 48 sekunder kvar av matchen satte Mattias Wigley 4–1 i tom kasse.

4–1-segern var mycket betydelsefull för VH, som klev upp på nio poäng, ligger kvar på femteplatsen i tabellen och har fortsatt häng på topplagen.

Mer från matchen kommer senare under kvällen på DV.

Fakta

Vimmerby–Kristianstad 3–1 (1–1, 2–0, 0–0)

Första perioden: 1–0 (7.06) Sebastian Åkesson (Mattias Wigley, Pelle Ström), 1–1 (8.44) Mikael Johansson

Andra perioden: 2–1 (38.20) Pontus Johansson (Pontus Näsén, Ludvig Jardeskog), 3–1 (39.50) Jakob Karlsson (Pontus Johansson, Henri Fomin)

Tredje perioden: 4–1 (59.12) Mattias Wigley

Skott: 30–23 (9–11, 12–4,9–8)

Utvisningar, VH: 3x2 min, KIK: 2x2 min

Puplik: 805 åskådare