Annons:

Jönssons magiska kväll: ”Gick många tankar i huvudet”

Det blev rejäl islossning för Martin Jönsson i kväll. Foto: Linus Johansson

Jönssons magiska kväll: ”Gick många tankar i huvudet”

Martin Jönsson hade bara gjort två mål på sina 19 första matcher i Vimmerbytröjan. Efter kvällens 9-1-seger hemma mot Hanhals står han på fem fullträffar.
– Riktigt skönt att det lossnade lite, säger Martin Jönsson och spricker upp i ett brett leende.

Annons:

Faktum är att Martin Jönsson inte har gjort mål sedan han fick ett permanent kontrakt med Vimmerby Hockey. I kväll kan vi verkligen snacka om islossning. Nässjökillen gjorde hattrick och hade faktiskt bud på ännu mer.

– Att jag fick ett så tidigt mål i dag gjorde att det släppte lite. Det var kanske det som behövdes för att man skulle släppa lös, skrattar Martin Jönsson.

Snabbt skott

I den första perioden gjorde han både 3-0 och 4-0, där den första fullträffen kom efter ett fint avslut.

– Deras spelare strulade lite med pucken och jag snodde åt mig den. De hade rätt många spelare i mitten så jag kunde inte lägga in en passning där. Det var bara att ta ett snabbt skott, det var skönt att den gick in.

Andra målet kom mer efter en tilltrasslad situation?

– Jag såg pucken dyka fram och missade skottet lite. Det är väl det som krävs ibland också.

Bommade friläge

I den andra perioden fick Martin Jönsson chansen att fullborda sitt hattrick, men han lyckades inte ta tillvara på friläget.

– Det gick lite många tankar i huvudet när jag kom fri. Jag tänkte skjuta först sen blev det lite klassiskt att man inte gör det man tänker och då går det nästan aldrig.

Istället kom Jönssons tredje mål en bit in i den tredje perioden.

– Jag och ”Blomman” (Christian Blomqvist) kom i ett två mot två-läge och han slog en bra passning. Deras back var ganska långt ner så jag tänkte skjuta ganska nära honom så att inte målvakten skulle se. Det var skönt att se den gå in mellan benen.

Rivalmöte på fredag

Martin Jönsson har innan kvällens match inte gjort mål på länge, men i kväll blev det alltså rejäl islossning.

Har det varit jobbigt att inte göra mål?

– Det är klart att jag som spelare alltid vill göra mål. Men ibland går det emot en och då gäller det bara att fortsätta så kommer det till slut.

Dina tankar om kvällens match?

– Vi är väldigt tunga att möta. Att komma till Vimmerby är inte lätt, det har jag hört från andra. Även när vi inte gör våra bästa matcher har vi ett spel att falla tillbaka på som vi är trygga med. Sen att det blev just 9-1 i kväll... vi var heta och ibland blir det så.

På fredag väntar derby borta mot Tranås.

– Det ska bli kul. Jag är från Nässjö och då är det alltid känslor att möta Tranås. Det ligger mycket rivalitet där och det är väldigt stor rivalitet mellan Vimmerby och Tranås och det gör det extra kul, säger Martin Jönsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt