Annons:

Carlsson om SHL-intresset: ”Synd att han kollade i dag”

Måns Carlsson kände inte till att SHL-tränaren Mats Lusth var och tittade på honom. Foto: Ossian Mathiasson

Carlsson om SHL-intresset: ”Synd att han kollade i dag”

Måns Carlssons Vimmerby Hockey förlorade inför ögonen på Mora IK:s huvudtränare Mats Lusth som tittade lite extra på VH:s center.
Efter matchen kom det som en överraskning för honom.
– Jag visste inget om det. Det var roligt att höra, säger Måns Carlsson.

Annons:

Måns Carlsson kom till Vimmerby från Tyringe inför denna säsong och har varit namnet på allas läppar efter många matcher. 

Det har även visat sig att SHL-laget Mora IK, som parkerar i botten av tabellen, har fått upp ögonen för VH-centern. 
Moras huvudtränare Mats Lusth hade bänkat sig i Stiga Arena på fredagskvällen för att få sig en uppfattning om Måns Carlsson innan han drog vidare till Malmö för lördagens SHL-match. På söndag finns han också på plats för att titta på Carlsson när de möter Huddinge.

Mora IK har tittat på dig i kväll. Har du någon kännedom om det?

– Nej, det kan jag inte påstå och det är inget som jag tänker på just nu men det är självklart kul, säger Måns Carlsson och fortsätter: 

– Det var synd att han kollade idag men det är jättekul att det finns ett sådant intresse. Det är inget som man ska skoja bort. Det är väl en bekräftelse på att man har gjort något bra den här säsongen. Det är en bit kvar av säsongen så det gäller att fortsätta spela bra. 

Tänker du något på sin framtid?

– Nej, just nu är det Vimmerby som gäller. Vi ska försöka ta upp Vimmerby i allsvenskan, så är det bara. Det är därför vi är här. 

"Sköljde över oss"

Vimmerby Hockey gjorde sett över 60 minuter en blek insats och förlorade med 2–3, vilket var lagets första förlust efter fyra raka segrar. 

– Det känns som att vi tog slut med tanke på att vi var kort om folk efter att ha åkt på två skador (Pontus Johansson och Henri Fomin) under matchen. De sköljde över oss under de första tio minuterna i första perioden och det är där vi ska vara som mest förberedda och starka, säger Måns Carlsson.

Vid ställningen 1–1 i slutet av första perioden fick Vimmerby chansen i powerplay i fem minuter efter att Robin Johansson sänkt Pontus Johansson med en armbågstackling och fått matchstraff.

"Kommer inte in under köttet på dem"

Laget fick ingen utdelning i den spelformen och direkt i andra perioden, när Henri Fomin satt utvisad, gjorde Tranås ett psykologiskt viktigt 2–1-mål som gav energi.

– Jag tycker att vi hade ett bra powerplay, båda uppställningarna tog skott men det studsade inte vår väg. Samtidigt så kom vi inte upp på den nivå som vi ska vara på, säger han.

Vad är det som saknas?

– Vi kommer inte in under köttet på dem och inte in på kassen. Det är ett fåtal byten som vi kommer in men det räcker inte för att slå Tranås i ett derby.

Ni har haft en god formkurva och sen kommer denna förlust, vad betyder det?

– Det är tråkigt att det ska hända just i de här matcherna när man vill vinna som mest. 

Vad tänker du inför framtiden? 

– Det är ny match på söndag och vi ska bara svara upp på bästa sätt då.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt