Annons:

Vimmerbytränarens oväntade drag: ”Sett det i Serie A”

Phil Horsky, som för dagen coachade i en Vimmerby Hockey-halsduk, var nöjd med mycket av det hans lag gjorde mot Huddinge. Foto: Linus Johansson

Vimmerbytränarens oväntade drag: ”Sett det i Serie A”

Tung förlust mot Tranås i fredags. Då kastade Phil Horsky av sig lagjackan och coachade istället i en kortare rock och en Vimmerby Hockey-halsdauk mot Huddinge.
– Det var för att bryta trenden. Jag har sett det i Serie A, skrattar Phil Horsky.

Annons:

Om det var Phil Horskys nya sätt att klä sig som var anledningen till vändningen låter vi vara osagt. Men Vimmerby tog i alla fall två poäng hemma mot Huddinge efter övertidsseger med 3-2.

– Det var kul att komma tillbaka efter en förlust, som vanligt egentligen. Vi gjorde en taktiskt bra genomförd match. Boxen var bra, liksom spelet utan puck, säger Phil Horsky. 

”Kommer blåsa av varje träning”

VH låg under två gånger om i matchen, men kom igen starkt och har nu tre poäng ned till Troja/Ljungby på fjärdeplatsen. Phil Horsky tyckte att laget var värt mer.

– Jag tycker att vi förtjänade bättre. Deras 1-0 var ett misstag som egentligen aldrig händer i vårt försvarsspel och deras andra mål vet vi, det vill han (Jonathan Stålberg, VH-målvakt) ha tillbaka. Annars gjorde vi en jättebra match och vi var värda tre poäng. Två poäng känns okej, men min känsla är att vi var det bättre laget.

Det han inte var helt nöjd med lagets skottmentalitet.

– Vi hade många målchanser, men vår skottmentalitet var inte bra. Det kommer jag att trycka på, oavsett om grabbarna blir arga på mig. Om vi vill göra mål måste vi skjuta. Trafiken mot kassen måste också bli mycket bättre. Jag kommer att blåsa av varje träning när jag inte är nöjd med det.

Spräckte ögonbrynet

Samtidigt berömde han laget, som spelade utan tre viktiga kuggar, och försvarsspelet.

– När vi är på topp med allt i vårt spel är vi ganska trygga med vårt försvarsspel. Därför kan vi vinna matcher även när vi har en tunn trupp. När vi har några killar tillbaka vinner vi den här matchen utan problem. Men som jag sagt tidigare, det är upp till de andra att steppa upp. Vi kan inte gråta efter de som saknas.

Värt att notera är att VH-backen Sebastian Kauppila utgick efter blodvite i den tredje perioden, men det handlade ”bara” om ett spräckt ögonbryn.

Vilka tycker du var bäst i ditt lag i dag?

– Näsén (Pontus) var riktigt bra och Kauppila också. Måns (Carlsson) var riktigt bra och Wigley (Mattias) gjorde det som vanligt bra i boxen. De steppade upp, säger Phil Horsky.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt