Annons:

Positivt besked för VH-kaptenen – men gipset sitter kvar

Jakob Karlsson slipper troligen operation. Foto: Linus Johansson

Positivt besked för VH-kaptenen – men gipset sitter kvar

Hotet om att det trasiga benet i handleden kan kräva operation är så gott som undanröjt. Men Vimmerby Hockeys lagkapten Jakob Karlsson har fortfarande flera veckor i gips framför sig.
– Det är samma besked som tidigare, att jag ska ha gips i fyra veckor, säger Jakob Karlsson.

Annons:

Det har gått en och en halv vecka sedan VH-spelaren Jakob Karlsson drabbades av ett benbrott i handleden i matchen mot Mariestad. Den första domen var fyra veckor i gips. Förra veckan kunde vi berätta att det eventuellt kunde krävas en operation, men den risken är nu mer eller mindre borta.

– Jag var på röntgen i går igen och de kunde inte se om det hade börjat läka än. Men den lösa benbiten har inte flyttat på sig så de tror inte att det ska behövas någon operation, säger Jakob Karlsson.

Kastar gipset i mitten av februari

Istället ligger det tidigare beskedet fast och det är att VH-kaptenen måste ha gips i fyra veckor. Det innebär att han skulle kunna ta bort det runt den 15 februari. Efter det kommer det att behövas en del rehabträning.

– Jag tänker att det tar en liten tid till utöver de där fyra veckorna. Det är svårt att säga i vilket skick handen är när gipset tas bort, hur mycket jag har tappat i muskler och så. Men i övrigt tränar jag på rätt hårt och tror inte att jag ska behöva tappa allt för mycket.

Tror på topplacering

Playoff 1 inleds den 26 februari så Vimmerbyspelaren går en kamp mot klockan.

– För mig vore det bra om vi kan kliva in i playoff 2 istället, säger Jakob Karlsson.

I skrivande stund är VH trea i tabellen och kommer närmast från en 3-2-seger hemma mot Huddinge.

– Jag tycker att det var en jättebra insats mot Huddinge. Vi har åkt på lite tunga skador, men killarna har klivit fram och tagit ansvar, det ser stabilt ut. Jag tror att vi kommer kunna vara med högt upp. Det finns ingenting som talar för att vi ska falla ihop, säger Jakob Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt