Annons:

Här är Pärnas nya klubbadress:

Martin Pärna kommer avsluta säsongen i Halmstad, som ligger sist i den södra fortsättningsserien och riskerar nedflyttning till division 2. Foto: Ossian Mathiasson

Här är Pärnas nya klubbadress: "Han längtade hem"

Martin Pärna gick skilda vägar med Vimmerby Hockey efter grundseriens slut. I går bad han om att få lämna Mariestad – och nu är den 24-årige forwarden klar för Halmstad i Hockeyettan.

Annons:

Martin Pärna har inte direkt upplevt någon rolig hockeysäsong. 

Han kom inte till sin rätt i Vimmerby Hockey och lyckades inte leva upp till de högt ställda förväntningarna och lämnade efter grundseriens slut. Han skrev i stället på för Mariestad, konkurrent i allettan. 

Vänder hem

Under tisdagen bröts han kontraktet med Mariestad efter att han bara gjort två poäng (1+1) på åtta matcher under en dryg månad. 

Ny klubbadress för Pärna är Halmstad Hammers, klubben som han lämnade efter förra säsongen för att då gå till Vimmerby. Halmstad spelar i den södra fortsättningsserien och har stora problem. De ligger sist, tre poäng upp till Helsingborg över strecket, och riskerar degradering till division 2 med halva serien kvar att spela. 

– Han längtade hem helt enkelt. Det hela gick väldigt smidigt, inte minst samtalen med Mariestad, säger Halmstads huvudtränare Fredrik Johansson och lägger till:

– Vi hade man förhoppningar om att han skulle förlänga i somras, men valet föll på seriekonkurrenten Vimmerby. Efter att ha tillbringat grundserien i Småland valde han att lämna, även då levde hoppet om en comeback i Hammers. Men spel i Allettan med Mariestad blev hans val… åtta matcher senare återvänder han nu till hemstaden och Hammers.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt