Annons:

De flyttade till Vimmerby för att spela hockey: ”Ett äventyr”

Calle Carlsson, Alex Backman, Albin Mossberg och Liam Klefbäck flyttade till Vimmerby för att kombinera gymnasiestuder med att spela hockey. Foto: Linus Johansson

De flyttade till Vimmerby för att spela hockey: ”Ett äventyr”

Ishockeyprofilen på Vimmerby gymnasium lockar inte bara elever från Vimmerby. För ett halvår sedan flyttade fyra 16-åriga killar från Östergötland till Vimmerby för studier – och för att ta kliv som hockeyspelare.
– Det är ett äventyr och en kul grej. Man får lära sig nya saker, säger Albin Mossberg och får medhåll av Calle Carlsson, Alex Backman och Liam Klefbäck.

Annons:

Albin Mossberg, Calle Carlsson, Alex Backman och Liam Klefbäck kommer alla från olika ställen i Östergötland. De har ytterligare en sak gemensamt. För ungefär ett halvår sedan flyttade de till Vimmerby för gymnasiestudier. Anledningen till det var chansen att få extra hockeyträning på skoltid. 

”Ta mer ansvar”

I Vimmerby vill de fyra tonåringarna ta kliv både på isen och i livet i stort.

– Jag vill bli en bättre hockeyspelare och bli starkare som person. Det är en upplevelse att göra något nytt, säger Calle Carlsson.

– Självklart är mitt mål att bli så bra jag kan och försöka utvecklas så mycket som möjligt under åren i Vimmerby, säger Alex Backman.

– Jag vill kunna ta mer ansvar så jag vill utvecklas som person och givetvis också som hockeyspelare, säger Albin Mossberg.

– Det är samma för mig och jag vill jobba med mitt psyke och mentaliteten. Ens bästa tränare är en själv och det är hela tiden sig själv man fajtas med, säger Liam Klefbäck.

Utvecklande

Alla fyra har eget boende på Oxgården i Vimmerby. Det här med att flytta hemifrån när man är 16 år är förstås inte helt enkelt, men alla fyra tycker att det har gått bra.

– Det var lite svårt i början när man helt plötsligt ska börja ta eget ansvar. Men samtidigt mognar man snabbare. Sen är det ganska skönt att vi bor nära varandra, säger Liam Klefbäck.

– Det har varit utvecklande så här långt. Vimmerby har ett bra rykte och det har funkat jättebra, fyller Calle Carlsson i.

– Jag har verkligen inte ångrat flytten, det känns jättebra att vara här, säger Albin Mossberg.

Tränas av Horsky

Till vardags spelar de med Vimmerby Hockeys J18-lag, som tränas av Thomas Carlsson och Andreas Malmunger. Under det första året på gymnasiet har de också ett extra hockeypass på skoltid som leds av VH:s A-lagstränare Phil Horsky. Under år två och tre utökas det med fler pass under skoltid.

Tanken är också att killarna ska tilldelas varsin värdfamilj under sina år i Vimmerby, men så här långt är det bara två av dem som har fått det. Det är dock inget som verkar störa.

– Jag känner inte att det har behövts så mycket och är det något kan vi alltid prata med Thomas (tränare i J18). Men visst, skulle det krisa är det förstås bra att ha, säger Calle Carlsson.

”Många bra spelare”

Vimmerbys J18-lag kom trea i division 2B och ligger i skrivande stund fyra i slutspelsgruppen.

– Det var knackigt i början, men när laget väl kom ihop ordentligt började vi vinna lite matcher. Vi har många bra spelare och kan vi bara få ihop det ytterligare lite till kommer det att bli bra, säger Albin Mossberg.

Fakta

Fakta:

Calle Carlsson

Position: Back

Pluggar: Samhäll

 

Alex Backman

Position: Forward

Pluggar: Samhäll

 

Albin Mossberg

Position: Back

Pluggar: Natur

 

Liam Klefbäck

Position: Målvakt

Pluggar: Handel

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt