Annons:

Drömmer om Allsvenskan: ”Tycker att jag håller högre upp”

Hampus Forsling hade en stark säsong i Vimmerby och funderar nu över framtiden. Foto: Linus Johansson

Drömmer om Allsvenskan: ”Tycker att jag håller högre upp”

Hampus Forsling var en av spelarna i Vimmerby Hockey som hade starkast utveckling under säsongen. Nu drömmer han om något annat än spel i division ett. – Jag tycker väl att jag håller högre upp. Men blir det inte spel i Allsvenskan ligger Vimmerby bra till, säger Hampus Forsling.

Annons:

Det är den tiden på året då många spelare drömmer om att ta ett kliv i seriesystemet. 21-årige Hampus Forsling är inget undantag. Och med en stark säsong i ryggen, främst i grundserien, gör han förstås rätt i det.

– Jag känner att jag vill till Allsvenskan redan till nästa säsong, säger Hampus Forsling.

Håller du där?

– Ja, jag tycker väl att jag håller högre upp än i division ett. Och jag är en sådan spelartyp som skulle kunna funka även med lite mindre istid om man säger så. Men i dagsläget har jag inte den blekaste aning hur det blir. Det dröjer nog innan något är klart. Jag får försöka ha bra tålamod.

Tryout med Almtuna?

För en tid sedan skrev vi att Hampus Forsling kunde bli aktuell för en tryout med allsvenska Almtuna i slutet av säsongen. I nuläget vet han inte om det blir så.

– Nej, jag har ingen aning just nu. Almtuna är ju mitt inne i slutfasen av sin säsong så jag tror inte att de har något större fokus på något annat i det här läget. Förhoppningsvis har de och andra klubbar sett mig spela under säsongen och hunnit få en bra bild av mig då, säger Hampus Forsling.

Hur känner du kring säsongen i Vimmerby?

– När man ser till hela säsongen, vad vi som lag presterade, tycker jag att vi ska vara nöjda, trots att det blev som det blev i Allettan. Vi kanske saknade lite spets om man jämför med de lag som kom före oss i tabellen. För egen del är det väl lite samma som för laget. Men jag tycker att jag har blivit en bättre hockeyspelare, kanske framförallt offensivt.

Mingotti har samma tankar

Och även om Hampus Forsling drömmer om spel i landets näst högsta serie ser han också en fortsättning i Vimmerby Hockey som högst möjlig.

– Vimmerby finns absolut med i bilden. Jag har trivts bra i föreningen. Vi har haft ett möte och diskuterat så vi får se vad som händer.

En annan spelare som går i liknande tankar som Hampus Forsling är backen Filip Mingotti, som värvades från Karlskrona inför den nyligen avslutande säsongen.

– Jag har inte tänkt så mycket på nästa säsong än. Självklart finns det chans att jag blir kvar i Vimmerby. Blir det spel i division ett är det ett alternativ som jag kan tänka mig. Men självklart vill jag tillbaka till Allsvenskan, säger Filip Mingotti.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt