Annons:

Salminen gör debut på fredag – nu söker VH en annan spelartyp

Phil Horsky är nöjd med Vimmerbys senaste värvning. Foto: Ossian Mathiasson

Salminen gör debut på fredag – nu söker VH en annan spelartyp

Tidigare i dag presenterade Vimmerby Hockey meriterade centern Saku Salminen som nyförvärv inför slutspurten av Allettan. Det är en spelare som Phil Horsky tror på.
– Det känns bra och kul, vi får in lite rutin och lite storlek, säger Phil Horsky.

Annons:

24-årige Saku Salminen kommer närmast från spel i Kaufbeuren i tyska andraligan, men har hunnit med mycket mer än så i sin hockeykarriär. Han har gjort fyra säsonger i finska SM-Liiga för Saipa, HPK och Jokerit. Under sin andra säsong i Jokerit spelade han även med laget i ryska KHL. I Saipa gjorde Saku Salminen även flertalet matcher i Champions Hockey Leuage. Dessutom har han spelat i två JVM-turneringar och är också NHL-draftad.

– Det ska vara en spelare som jobbar hårt och är bra i positionsspelet. Han kan ge oss en trygghet över hela banan. Att han är rightare och duktig på att teka är också positivt. Den här värvningen gör att vi får mer stabilitet och han kan komma in och avlasta dem som har spelat mycket boxplay och powerplay, säger Phil Horsky.

Hur säker känner du dig på att han kommer tillföra det ni hoppas på?

– Jag har aldrig sett honom spela, men av det jag hört och var han har spelat, då vet man lite vad han kan. Det är en tvåvägscenter som är stabil defensivt, annars spelar man inte i SM-Liiga och KHL.

Söker en målskytt

Saku Salminen kommer till Vimmerby i morgon och planen är att han ska träna med laget då.

– Jag hoppas att det blir så, det är i alla fall så vi har planerat, säger Phil Horsky.

Spelar han mot Visby/Roma på fredag?

– Det räknar jag med.

Samtidigt söker VH efter ytterligare ett nyförvärv och nu handlar det om att hitta en ytterforward.

– Vi söker en kille som kan göra mål, en powerplayforward. De är inte enkla att hitta, men det är det vi letar efter och vi har tio dagar på oss.

Duo på väg tillbaka

Värvningen av Saku Salminen innebär att Vimmerby nu har tre finländska spelare i sin trupp. Utöver Salminen handlar det också om Sebastian Kauppila och Henri Fomin. Dessutom provspelar Patrik Forsberg med Vimmerby sedan förra veckan och finns med laget även den här veckan.

Positivt för Vimmerby är också att både Pontus Johansson och Henri Fomin, som har varit skadade en tid, ser ut att kunna göra comeback mot Visby/Roma. Det berättade vi om i går och kan läsas genom att klicka här.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt