Annons:

VH-forwarden har skadat sig – tror på comeback i år

Joel Stridell skadade högerfoten under tisdagens J20-match och han hoppas på en snabb comeback på isen. Foto: Ossian Mathiasson

VH-forwarden har skadat sig – tror på comeback i år

Vimmerby Hockeys J20-lag har drabbats av ett avbräck. Forwarden Joel Stridell fastnade med ena skridskon i sargen under tisdagens J20-match, fick en spelare över sig och foten vek sig.
– Det är ett ledband i foten som har blivit uttjänt ganska rejält, säger Joel Stridell.

Annons:

Det var i slutet av gårdagens toppmatch för Vimmerby Hockeys J20-lag mot Nybro Vikings som oturen var framme för den 19-årige forwarden Joel Stridell.

Han kom in i sargen med högerskridskon och då ramlade en annan spelare över honom och foten vek sig. Han bars ut på bår och enligt honom själv är inget brutet i foten utan det ska vara ett ledband i foten som har tänjts ut rejält. 

– Jag kände direkt att något var fel. Jag har problem med att stödja på foten, säger Joel Stridell. 

Tror på spel om några veckor

För tre år sedan bröt han foten och han har haft problem med just den foten sedan dess. Nu väntar rehabilitering för att kunna komma tillbaka i spel och han tror inte att säsongen är över. 

– Jag tror att jag kan vara tillbaka om två-tre veckor. Det beror på hur jag känner när svullnaden har lagt sig och hur rehaben går. Jag hoppas faktiskt att jag kan vara tillbaka innan säsongen är över. 

På onsdagseftermiddagen fanns Stridell på plats i ishallens gym för rehabträning. 

– Nu kör jag rehab och försöker stödja så mycket jag kan på foten för att träna upp ledbandet.

Nöjd med sin egen säsong

För VH:s J20-laget är det ett tungt tapp då Stridell har varit lagets bästa poängplockare med 33 poäng (17+16) på 19 matcher. VH toppar J20 division 1 C och har chansen att kvala sig upp i seriesystemet. 

– Det är så tråkigt att jag blir skadad i slutet av säsongen. Vi i J20-laget har mycket att spela för och är nära på att ta oss till kval uppåt. Det är nog en av mina bästa säsonger hittills. Poängproduktionen i J20 har varit bra, jag har aldrig gjort så mycket poäng tidigare. 

Forwarden har under säsongen gjort flera matcher med VH:s a-lag och tre framträdande med Virserums SGF i division 3. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt