Annons:

Horsky hyllade backen efter bragdsegern: ”Han är en hårding”

Backen Sebastian Kauppila hyllades av Phil Horsky efter segern mot Kristianstad. Foto: Linus Johansson

Horsky hyllade backen efter bragdsegern: ”Han är en hårding”

Med sex ordinarie spelare på frånvarolistan var det nog inte många som trodde på Vimmerby Hockey i den svåra bortamatchen mot Kristianstad. Men VH inte bara vann i övertid, de vände dessutom dubbla underlägen.
– Grabbarna gjorde det jättebra, jag är stolt över hela laget, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Att vinna borta mot Kristianstad utan Jakob Karlsson, Anton Carlsson, Oskar Carlsson, Ludvig Jardeskog, Pontus Näsén och Jacob Isaksson är förstås enormt starkt. Phil Horsky var dock säker på att det skulle kunna gå.

– Hur mina tankar gick inför matchen? Det finns inga ursäkter, jag tycker inte om att gnälla över hur många spelare vi saknar. Vi ville vinna matchen. Vi åkte inte hit för att be om ursäkt för att vi har skador och sjukdomar utan för att vinna. Vi gjorde den mentala biten bra innan matchen, säger VH-tränaren.

”Inte rättvist”

Som om inte skadorna vore nog så hamnade VH i ett 2-0-underläge tolv minuter in i den första perioden.

– 2-0 var inte rättvist, vi hade gjort det bra så långt. Vi var med i matchen, men släppte in en styrning och sen var det ett dåligt byte vid deras andra mål.

Hur var känslan just då?

– Min känsla var att vi inte skulle vika ner oss. Reaktionen och kroppsspråket var bra hela tiden. Vi tappade inte moralen utan fortsatte att tro på oss själva så det var kul att vi kunde studsa tillbaka med två mål direkt.

Sebastian Åkesson satte 2-1-målet och nyförvärvet Saku Salminen kvitterade till 2-2, som också var ställningen efter de första 20 minuterna.

Vände till seger

Efter att den andra perioden slutat utan mål var det Kristianstad som tog ledningen med mindre än åtta minuter kvar av matchen.

– Det var lite samma grej där med en situation vi inte löste bra. Men vi var lite trötta och då tar man konstiga beslut. Jag tycker inte att det var rättvist heller, men desto skönare att komma tillbaka på det sättet och vinna matchen, säger Phil Horsky.

Hampus Harlestam kvitterade till 3-3 och Måns Carlsson satte 4-3 med mindre än minuten kvar av övertiden.

”Den tuffheten gillar jag”

Phil Horsky lyfte fram två spelare lite extra, backen Sebastian Kauppila och centerförvärvet Saku Salminen.

– Titta på Kauppila hur mycket istid han hade och hur han täckte skott. Han täckte tre skott under övertiden, han är en sån hårding, det tuffheten gillar jag. Och Saku var riktigt bra. Han blir bättre och bättre och har ännu mer att ge.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt