Annons:

HÄR ÄR VH:S NYA VÄRVNING – FORWARD KLAR

Vimmerby Hockey har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Foto: Ossian Mathiasson

HÄR ÄR VH:S NYA VÄRVNING – FORWARD KLAR

Alldeles nyss presenterade Vimmerby Hockey nästa nyförvärv inför den spännande säsongsavslutningen. Det handlar om Alexander Henriksson som spelat i Skövde i år. Avtalet sträcker sig för resten av säsongen.

Annons:

Med flera spelare på skadelistan har VH aviserat att man söker tre nya spelare innan transferfönstret stängs vid midnatt. Nyss presenterade man den första förstärkningen. 

Alexander Henriksson, 24 år gammal, hämtas från Skövde IK i den västra hockeyettan. Avtalet gäller resten av den här säsongen. 

– Alexander Henriksson är snabb och stark forward som alltid tar närmaste vägen mot mål. Han är dessutom högerfattad och har ett bra skott. Vi ser honom som offensiv spelare som även kommer ta plats i närkampsspelet, säger Vimmerby Hockeys klubb&sportchef Daniel Stolt. 

97 poäng i Skövde

Alexander Henriksson är en storväxt forward som mäter 188 cm och väger 88 kilo. Han har producerat 97 poäng (48+49) på 149 matcher i hockeyettan för Skövde IK. Tidigare har han bland annat spelat för Färjestads BK i J20 Superelit och har även två säsonger bakom sig i nordamerikanska juniorligan OHL (Ontario Hockey League) för North Bay Battalion i Kanada. Han har även spelat i det svenska J18-landslaget och spelat en kort sejour i IK Oskarshamn.

– När Skövdes säsong tog slut så tidigt och Vimmerby hörde av sig, så fanns det inget att tveka på. Jag känner mig i bra form och Vimmerby är en välskött klubb som alltid är med i toppen. Jag ser fram emot det här, säger Alexander Henriksson. 

Alexander Henriksson ansluter till Vimmerby Hockey idag, och kommer göra sitt första träningspass i eftermiddag. Om processen går som den ska är han spelklar till söndagens bortamatch mot Mariestads BoIS. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt