Annons:

Halsfluss stoppar inte Elsa – redo för Stålbucklan: ”Jättestor upplevelse”

Elsa Karlsson är, trots att hon låg nedbäddad förra veckan, redo för spel i Stålbucklan. Foto: Ossian Mathiasson

Halsfluss stoppar inte Elsa – redo för Stålbucklan: ”Jättestor upplevelse”

Förra veckan låg Elsa Karlsson nedbäddad i halsfluss. När Småland på torsdag inleder Stålbucklan, tjejernas motsvarighet till TV-pucken, kommer Vimmerbytjejen vara redo att spela.
– Det blir en jättestor upplevelse, säger 15-åringen.

Annons:

Till vardags spelar Elsa Karlsson med killarna i Vimmerby Hockeys P15-lag. Den här veckan väntar något helt annat i form av distriktslagsturneringen Stålbucklan, som är för tjejer mellan 14 och 16 år.

Stålbucklan har funnits sedan 2012 och kommande veckoslut spelas den i Ljungby, Rydaholm, Diö och Avesta. Småland möter Östergötland i sin första match på torsdag. I gruppen finns också Gästrikland/Hälsingland och Västerbotten. Ettan och tvåan från de fyra grupperna avancerar till slutspelet, som avgörs under lördagen och söndagen.

”Inställda på att vinna”

Smålandslaget hade en gemensam träning förra veckan, men den missade Elsa Karlsson.

– Jag hade halsfluss och kunde inte vara med då. Sjukdomen gör att jag ligger lite efter, men jag ska köra stenhårt med ispassen den här veckan och kommer att hinna ta igen det. Jag ser verkligen fram emot det här jättemycket, säger Elsa Karlsson.

Vad har Småland för målsättning?

– Vi har starka tjejer och jag tror att de flesta är inställda på att vinna.

Hur ser du på din roll i laget?

– Jag är väl kanske den som ligger på mycket och jagar efter pucken. Jag har farten i mig. Det har nog att göra med att jag tränar med killar, det har jag jättestor nytta av. Dels farten, men också att killarna är starka. Det spelet tar jag med mig till när jag spelar med tjejer, säger Elsa Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt